Google

Translate blog

fredag 9 maj 2014

Regeringens ansvar ifrågasätts dåligt. En debatt om den ekonomiska segregationen borde ske.Citat: Reinfeldt har ett stort trumfkort som han inte lyckats utnyttja. Dagens Industri redovisade häromdagen beräkningar från Swedbank om svenskarnas reallöner. Från 2006 till 2012 steg de med sju procent jämfört med 3 procent i eurozonen. Swedbank hävdar att en tvåbarnsfamilj i småhus har fått en standardökning på 4400 kr per månad sen 2007. Slut citat.

Enligt artikeln ska detta vara Fredrik Reinfeldts triumfkort i valrörelsen. Hur då? Det visar endast hur regeringen lyckats öka gapet mellan de med arbete och de utan. Gapet mellan de med arbete, årliga lönehöjningar plus fem jobbskatteavdrag emot de arbetslösa vilkas a-kassa ligger på samma nivå som 2002 minus 15 % för de långtidsarbetslösa. Utöver det är nivån inte heller inflationsskyddad.

Detta är inte Fredrik Reinfeldts triumfkort utan borde vara dess fall. Löfven borde ta fram siffrorna och visa upp, Fredrik Reinfeldt borde skämmas tillsammans med övriga alliansvänner!

Utöver det borde den nu glömda i debatten Nuonaffären gett signaler om att regeringen omedelbart borde avgått. Att inte ta ansvar för beslut utan skylla dessa på en f.d. politiker - Maud Olofsson - är inte bara fegt utan fullständigt barockt.

En regering som ger sken av att ministrar styr efter eget huvud utan samarbete när beslut tas är ingen regering utan en ministerstyrd samling oansvariga klåpare vilka har en ideologi som kan tolkas hur som helst av ministrarna.

Det blir samma och är samma kaos som begreppet ”arbetslinjen” vilket människor tolkar utefter eget gottfinnande.