Google

Translate blog

söndag 11 maj 2014

Arbetssökande ska bestraffas ekonomiskt medan de med arbete, arbeta mer och längre i alliansens ideologi eller ska vi kalla det arbetslinjens idioti?Alliansen hittar på det ena efter det andra för att dela upp samhället i ett ”vi och dom”. En av dumheterna i denna agenda är att höja pensionsåldern så folk inte ska kunna leva ett friskt pensionsliv efter ett långt arbetsliv eller arbetssökarliv!

Båda slag av liv mycket ansträngande.

Nej, så länge som möjligt, förslag på 75 år innan pension har framförts av Fredrik Reinfeldt. I den åldern har de som inte slitits ut på arbetsplatser där kroppsarbete är arbetet eller där stillasittande arbete resulterat i sjukdom knappast lång tid kvar till den eviga vilan.

Även de som tvingas förödmjukas som arbetssökande till 75 år kommer säkert att ha knäckts psykiskt när de sökt till 75 årsåldern med en usel a-kassa och utnyttjande i fas 3 om alliansens politiker får råda.

Citat: I dag ska färre göra samma sak fast snabbare inom industrin. Slimmade, anorektiska arbetsorganisationer innebär en hälsofara för arbetarna. De bemanningsanställda sätts ofta på de mest enformiga jobben och i slavsystemets logik ligger tystnadens kultur. Få vågar protestera när anställningarna är osäkra. Slut citat.

Detta är arbetsmarknaden idag ett enda rationaliserings och besparingsområde för maximal vinst. Tror då Fredrik Reinfeldt att människor ska orka arbeta längre med sådana krav?!

Ja, troligen är han såpass verklighetsfrånvänd så han anser detta, precis som Anders Borg.

Nej, om arbetslivet ska se så ut är det inte högre pensionsålder som ska fram utan lägre. Pengar finns och det handlar bara om att fördela efter behov inte att låna till jobbskatteavdrag vilka inte ger bättre arbetsplatser eller gör det lättare att sänka pensionsåldern.