Google

Translate blog

tisdag 13 maj 2014

Nytt segregationsinstrument på väg från Anders Borg. Ingen avskrivning av studielånen.


Citat: Finansminister Anders Borg motiverar beslutet med att alla reformer ska betalas.

– I dag är vi i ett läge där alla reformer ska finansieras krona för krona och då måste vi pröva olika vägar för att göra det, säger han till Ekot Slut citat.

Om inte studielånen avskrivs vid pensioneringen får vi än fler fattigpensionärer som måste leva på existensminimum. Många får heller aldrig användning för sina studier då arbetslösheten är hög och många aldrig kommer in i arbetslivet numera. Många som kommer in kommer även in på sådana arbeten de inte studerat för.

Anders Borgs nya segregationsinstrument ska därför stoppa att för många går på universitet och högskola. I första hand ska - som alltid - de med rika föräldrar gynnas, då dessa i många fall inte behöver låna för att studera.

Övriga får skylla sig själva om de tar studielån med Anders Borgs nya segregationsinstrument, vilket även tvingar skuldsatta studenter att ta diskjobb efter sina studier om de nu får detta, och kanske bli diskare eller annat som inte har med de högre studierna att göra livet ut och betala av skulden till döddagar.

Anders Borg säger i citatet att reformer ska betalas krona för krona nu. Om det är en reform att betala tillbaks studielånen livet ut förstår jag inte.

Men jag förstår ändå mindre hur man kan genomföra ett femte jobbskatteavdrag för lånade pengar och påstå att reformer ska betalas krona för krona. Kan det vara att det först nu ska göras detta? Inte under fjolåret eller för några månader sedan? Troligen är det sagt med varning till de rödgröna om de får makten och tänker förbättra a-kassan. Då fäller vi regeringen säger alliansen säkert.

Inga reformer ska komma - enligt alliansen - som bryter utanförskap och ekonomisk segregation. Enbart jobbskatteavdrag eller skatteavdrag för de med arbete och då i första hand högavlönade får ske i Sverige. Anders Borg har talat!