Google

Translate blog

lördag 24 maj 2014

Feministiskt initiativ tar röster från de rödgröna och kan bli de som får alliansen att stanna kvar fyra år till. Stoppa även oförskämdheten att kalla någon för en ”hen”.


Många partier försöker nu ta röster från de rödgröna och alliansen ser detta med tillförsikt då det kan ge dem möjlighet att sitta kvar efter valet.

Ett parti är SD ett annat FI.  Stefan Löfven försöker nu rätta leden och ta upp känsliga frågor som alliansen är motståndare till.


Löfven gick då ut med följande: – Det är dags att stoppa staplandet av visstidsanställningar, arbeta bort delade turer och stå upp för rätten till heltid.

Löfven markerade också att Socialdemokraterna är ett feministiskt parti.

 – Och vi ska bilda en feministisk regering. Slut citat.

Bra förslag och självklara rättigheter tycker man, men så är det inte ännu på 2000-talet.

Men att könsbestämma val är fel - partier ska inte vara för ett kön utan för människan. Att använda ord som feministiskt val eller om man nu haft kurage maskulint val är galenskap!

En ytterligare galenskap är begreppet hen. Jag skulle bli förbannad om jag kallades en hen. Om man vill vara neutral i ett sammanhang om vilket kön någon har kan man säga eller skriva denne. Ordet hen är en förolämpning på den människa som anses som detta.

Låt oss vara man och kvinna könsmässigt som vi alltid varit och inte skämmas för detta och istället kallas för en hen!