Google

Translate blog

söndag 25 maj 2014

Premiepensionsval är en dumhet utan like, att låta människor välja som inget kan om penningmarknaden.


Valmöjligheter i alla dess sammanhang har präglat samhällslivet under flera år. Valmöjligheter inom fler o fler områden, elavtal, apotekskedjor, skolor, äldrevård och sjukvård m.m. Allt för att öka möjligheten att tjäna pengar på människors okunskap och få dem att tro att de kan välja rätt.

Att välja rätt för ens egen del innebär att sätta sig in i och läsa allt som finns inom området, det blir som att läsa årsredovisningar från företag för att få veta så mycket som möjligt om detta och dess planer.

Hur många orkar det? Hur många som gör detta förstår alla fackuttryck i dessa rapporter?

Att då låta svenska folket göra detta enligt känslor och tro är oansvarigt inför framtiden.

Premiepensionsvalet är värdelöst, de som inte valt har tjänat mest, bara det visar på dumheterna i att låta människor utan kunskap välja för att senare förlora pengar till skrupelfria penninginstitut som spelar med aktier m.m. mot betalning från dessa väljare.

Citat: De som struntar i att välja fonder för sin premiepension, och låter staten sköta förvaltningen, fick se sina pengar öka i värde med 26,6 procent förra året. De som har valt fonder själva fick i genomsnitt 16,7 procent, alltså nästan tio procentenheter mindre. Slut citat.