Google

Translate blog

onsdag 28 maj 2014

Politiker kräver att människor som är sjuka inte ska ha full lön - men själva ser de sig som undantag för detta!


Vilka det handlar om är självfallet, bland annat, partiledarna i alliansen. Fredrik Reinfeldt självklart som ofta påtalar fusk med sjukskrivingar som anledning till att kontrollen ska var hård av sjukskrivna. Sig själv undantaget!

Annie Lööf som även hon ska ses som självklar som att glida på en gräddfil enligt henne själv och absolut inte ska jämföras med vanliga svenskar!

Citat: Statsminister Fredrik Reinfeldt (M), näringsminister Annie Lööf (C) och utbildningsminister Jan Björklund (FP) hör till dem som missat uppdrag på grund av sjukdom men ändå fått lön. Tidningen skriver att sammanlagt 17 ministrar har varit sjuka utan att sjukanmäla sig. Slut citat.

Annie Lööf gick ut offentligt med sin sjukperiod utan att skämmas för att hon fick lön utan karensdag eller minskad lön som vanliga svenskar får.


Citat: Sammanlagt har 17 ministrar varit sjuka utan att sjukanmäla sig. Exempelvis skrev Annie Lööf (C) på Twitter den 27 maj 2012 att hon ägnat två dagar i soffan med "feber, sömn och alvedon". Enligt tidningen missade hon en interpellationsdebatt i riksdagen och borde ha fått en karensdag och löneavdrag på 3 710 kronor.

Fredrik Reinfeldt missade ett möte med EU-nämnden inför ett toppmöte den 27 januari 2012. Flera medier skrev att han var magsjuk, och om han sjukanmält sig skulle han enligt DN fått en karensdag och löneavdrag på 4 645 kronor. Slut citat.

Detta är moralen hos svenska politiker samtidigt som de kräver allt av vanliga svenskar när de blir sjuka eller arbetslösa.

Dubbelmoral så det osar!