Google

Translate blog

tisdag 3 juni 2014

Maud Olofsson är feg likt många andra som inte vågar inställa sig vid rättegångar eller förhör. Ska vi acceptera dessa personers feghet får vi en rättsosäkerhet.


Citat: KU vill utreda om den som kallas till granskning ska kunna tvingas infinna sig – ett slags lex Maud Olofsson.

Aftonbladet kan i dag avslöja att en omfattande utredning om tvång och sanktioner kan bli ett av resultaten av Nuonaffären.

- - - Enligt Aftonbladets källor vill man till exempel hämta in jämförelser från USA och Frankrike och frågor som rör både inkallningsrätt och att tala under ed. Men man vill också se över eventuella möjligheter till sanktioner mot dem som vägrar infinna sig, det kan till exempel handla om misstroendeförklaring, att kunna utdöma bötesstraff eller liknanden. Slut citat.

Maud Olofssons feghet som troligast är påkallat av alliansens nuvarande ledarskick för att skydda Fredrik Reinfeldt och Anders Borgs uttalanden under deras förhör i KU angående Nuonaffären, där de blånekade om sitt ansvar, kan komma att förändra förfarandet i framtiden.

Den som kallas ska då inte som Maud Olofsson fegt säga nej för att som i detta fall skydda alliansen och själv ta på sig syndabocksrollen. Sanningen kommer säkert fram, om inte så när Maud Olofsson i framtiden ev. skriver sina memoarer om tiden med alliansen, men då efter att Fredrik Reinfeldt och Anders Borg inte längre behöver skyddas.

Låt oss hoppas att denna feghet som Maud Olofsson gett sken av i framtiden inte ska kunna utföras inför hela svenska folket.

Den som kallas till förhör ska inte kunna neka, om så kan ske skulle KU exempelvis inte behövas då ingen skulle vilja förhöras. När makteliten kan vägra varför ska då lägre tjänstemän sätta sig i KU för förhör?

Skäms Maud Olofsson! Nu går du till den politiska historien som den som vägrade inställa sig och det ger sken av att du verklighen hade något att dölja. Något så stort att det var värt att offra din egen heder.