Google

Translate blog

torsdag 12 juni 2014

Maud Olofsson tycker media borde förstå mer så sanningen kommer fram om Nuon affären.


Nuon-affären blev tystad efter KU-förhören där Maud Olofsson blev syndabocken som påstods gjort vansinnesaffären utan att meddela övriga i alliansen innan affären var ett faktum.

Nog är Maud Olofsson bitter idag och säkert kommer hon, om inte nu så den dagen hon skriver sina memoarer och Fredrik Reinfeldt och Anders Borg blivit före detta politiker, att till slut berätta hela sanningen.


Citat: När SvD Näringsliv frågar hur rättvist det är att hon ensam kritiseras besvaras det med en menande blick.

– Det kan du själv avgöra, säger Olofsson.

Centerpartister har dock tagit sin förra partiledare i försvar. Bland annat påtalade C-toppen Kristina Jonäng i en artikel på SvD Brännpunkt att kvinnor oftare drabbas hårdare av kritik i medierna.

--- "Slutsatsen är att Maud Olofsson blivit offer, som så många andra kvinnor, för ett systematiskt beteende på grund av kön. Det mest bedrövliga är inte de män som nu tiger och håller sig undan eller att medierna inte förmår genomskåda skeendet", skrev hon.

Efter beskedet från KU gjorde Maud Olofsson ett välkänt tv-framträdande i SVT:s Aktuellt. Hon vägrade då envist att svara på frågan om huruvida statsminister Fredrik Reinfeldt (M) hade informerats om Vattenfalls köp av Nuon för 97 miljarder kronor. Slut citat.

Hon visar i citatet att hon ser medierna som de som borde klarat av att avslöja sanningen då hon nu själv blivit tystad. Besvikelsen är stor att så inte skett - eller har media även de tystats?

Tänk på att Maud Olofsson tidigare sagt att Fredrik Reinfeldt informerats. Men nu vägrar svara ja eller nej på om detta verkligen skett, vilket ger en absolut bekräftelse genom denna vägran, att hon sa sanningen tidigare när hon sa att han hade informerats.

Men nu har hon tystats för att inte affären mer än nödvändigt ska störa valrörelsen.

Politik är som man sa förr, ett tjuv och rackarspel.