Google

Translate blog

söndag 15 juni 2014

Nära 95 % av svenskarna har en sund syn på skattetrycket, men alliansen trodde säkert på idiotin att ekonomisk segregation med hjälp av jobbskatteavdrag var deras triumfkort.


Citat: SVT och Sifo frågade svenska folket vad de tycker om beskattningen på sjukpenning och a-kassa. Nästan hälften, 48 procent, svarade att anser att sjukpenning och a-kassa bör beskattas lägre än lön. 46 procent av svenskarna svarade att de anser att skatten borde vara den samma. Endast 6 procent av de tillfrågade tycker att lön ska beskattas lägre än sjukpenning och a-kassa. Slut citat.

Som vi vet är verkligheten fem jobbskatteavdrag under alliansens regeringstid! Det senaste med lånade pengar.

Samtidigt med dessa avdrag har de med kollektivavtal fått årliga löneökningar.

Arbetslösa har inga skattesänkningar fått, tvärtom, försäkringen har legat still i kronor räknat sedan 2002. Ja, du läste rätt, 12 år. Utöver det har den sänkts med 15 % för de mest behövande, de med lång arbetslöshet.

Inget inflationsskydd finns det i denna försäkring heller. Staten har sparat miljarder på att försämra a-kassan.

Pengar som säkert till viss del går till bidrag till arbetsgivare för att locka dem anställa med all den bidragsdjungel arbetsförmedlingen kan erbjuda en arbetsgivare idag.

Utöver det ska långtidsarbetslösa förvaras hos såkallade anordnare, vilka även de får skattefria bidrag för att förvara arbetssökande och fritt använda dessa i vanliga arbetsuppgifter, eller om sådana inte finns, till enbart förvaring.

Detta är så skamfullt att dessa anordnare hemlighålls av arbetsförmedlingen för att de inte ska ses ner på av andra arbetsgivare eller av allmänheten. Fas 3 verksamheten ska döljas så mycket det går. Mediebevakning är inte välkommet.

Men svenska folket vill inte ha det så och det vet alliansen, därav deras hemlighetsmakeri.

Jobbskatteavdrag för utvalda är inte populärt det ser vi, enbart 6 % av svenska folket är så dumma att de anser det bra med ekonomisk segregation med hjälp av olika skattesatser. Så länge det inte drabbar de själva…

Detta visar att mer än 90 % av svenskarna är sunda människor med rättvisekrav och tankar, tyvärr hör inte alliansens ledning dit utan dessa påtalar sitt stöd för jobbskatteavdrag och även en fortsättning av dessa dumheter, så fort ekonomin tillåter.

Här uttalar sig dårarna om just detta som över 90 % av svenskarna inte önskar om det ytterligare drabbar de som inget arbete har.


Citat: Enligt Anders Borg så kan ett sjätte jobbskatteavdrag fälla avgörandet i valet 2014. 

– Vi har vunnit ett val 2006 på jobbskatteavdrag, vi har vunnit 2010 på jobbskatteavdrag och vi tycker det finns väldigt goda förutsättningar att vinna 2014 därför att vanliga människor i Sverige betalar för höga skatter. Det ska löna sig att sätta sig i bilen och åka till jobbet för lärare, vårdbiträden, brandmän, poliser och alla andra som bär upp det här samhället, säger han.

 

Dagens M-utspel väckte ingen glädje hos Socialdemokraterna. Enligt den ekonomisk-politiska talespersonen Magdalena Andersson (S) kommer Moderaterna gå till val på samma politik som man fört sedan 2006.

– Det är samma politik som lett till en arbetslöshet på 8,2 procent, ungdomsarbetslöshet på 24,5 procent, sjunkande skolresultat, färre som får gå på högskolan och stora problem i vården och omsorgen. Det är häpnadsväckande att man inte tänker om när det är så uppenbart att politiken inte fungerar, säger hon.

 

Enligt Andersson är Moderaterna och Fredrik Reinfeldt alldeles för fokuserade vid skattesänkningar.

– Det finns snart inte ett enda samhällsproblem där deras svar inte är att sänka skatten, till och med problemen i skolan. Slut citat.