Google

Translate blog

fredag 20 juni 2014

Nuonaffären, sista affären av detta slag där statsministern inte ska kunna komma undan sitt ansvar genom olika finter.


Citat: Nuonaffären är ett skräckexempel på vad som händer när kontrollen inte fungerar och det affärsmässiga omdömet brister. Slut citat.

Nya regler önskar Miljöpartiet och Socialdemokraterna ska komma som omöjliggör att statsministrar i framtiden kan sitta i KU och visa upp hur usel kommunikationen är inom en regering när affärer med skattebetalarnas pengar görs.

Nuonaffären blev ett exempel för framtidens skolböcker om hur usel en regerings kommunikation kan vara. Hur en näringsminister kan sitta ena dagen och säga att denne informerat statsministern om sin affär medan nästa dag påstå att svaret på detta är ingenting efter det att statsministern blånekat.

Detta är ett exempel på omoget handlande och feghet vilket egentligen visar att en regeringsduglighet inte fanns.

Alliansens agenda var endast att sälja ut statliga bolag till vilket pris som helst, privatisera, avreglera, segregera sjuka och arbetslösa ekonomiskt och införa jobbskatteavdrag på löpande band.  Kostnad och konsekvenser såg man inte på utan lånade till och med för att införa det femte jobbskatteavdraget. Nuonaffären är ett skräckexempel på hur en regering ser till ideologi istället för lönsamhet för staten och svek av de svagaste ekonomiskt. Nuon-affären kommer garanterat i framtiden att användas i undervisningen på alla Europas och kanske världens universitet i hur en regering kan misshushålla med kapital genom dålig kommunikation och hur man kommer undan ansvar för detta.

Så nog kan Maud Olofsson och Fredrik Reinfeldt tillsammans med den dåliga finansministern utan koll - Anders Borg - bli kändisar på universitetens föreläsningar.

Så gick det till i Sverige på Alliansens tid, Noll koll regimen.