Google

Translate blog

måndag 23 juni 2014

Arbetslösa - varför räknas inte de? Skatt efter bärkraft hoppas många på med en ny regering, men blir det så?


Åtta år tog det att införa fem jobbskatteavdrag för att segregera arbetslösa genom att arbetslöshetsförsäkringens skattesats låstes samtidigt som de med arbete fick fem jobbskatteavdrag.

Inte nog med det, arbetslöshetsförsäkringen minskade även med 15 % för de som varit arbetslösa länge och inte fått någon hjälp av arbetsförmedlingen.

De som hamnade i jobb och utvecklingsgarantin fick i etapp ett och två någon gång i veckan träffa en arbetsförmedlare på en gruppträff och berätta om de hittat jobb att söka och så säga om de var intresserade av de så kallade dolda jobb som arbetsförmedlaren visade upp, jobb alla arbetslösa kunde ses ha möjlighet till efter urval av arbetsförmedlingen.

Till slut kom fas 3 idiotin av förvaring av arbetslösa.

Utöver detta sänks köpkraften av arbetslöshetsförsäkringen genom inflationen. En försäkring som legat still sedan 2002 utöver sänkningen till 65 % för de mest behövande.

Sjuka har utförsäkrats. Pensionärer får även de betala enligt en högre skattetabell. Alliansen får sitta kvar i två mandat perioder med en politik som enbart segregerat svenska folket ekonomiskt. Troligen sitter de kvar längre.

Men Socialdemokraterna vågar inte säga emot denna politik mer än något.

Citat: Regeringens jobbskatteavdrag har gjort att pensionärer, arbetslösa och sjukskrivna betalar högre skatt än de som arbetar gör på samma inkomst. Avsikten har varit att skapa ”drivkrafter för arbete”.

Orättvist, anser oppositionen. I sitt första maj-tal sa Stefan Löfven att skatteskillnaden ska jämnas ut. ”Detta kommer att ta tid, men det ska göras”, lovade S-ledaren, men han angav ingen tidpunkt. Slut citat.

Att sänka skatten - senast med lån från utlandet - tog åtta år.

Men att höja skatten igen och utjämna dumheterna kan ta mycket längre tid - om det blir av - målet finns men inte i tid. Detta borde annars vara lättare än att sänka skatten då det inte kostar staten att höja skatten.

Ett bättre förslag vore att sänka skatten till samma nivå för alla.  Men det har alliansens gjort omöjligt utan att höja statsskulden.

Alliansens segregationspolitik och fördomsskapande politik fortsätter med eller utan ett regeringsskifte. Denna politik har skapat trösklar som nästintill är omöjliga att kliva över för en ny regering utan att riskera att mista makten vid nästa val igen eller fällas i riksdagen.

Såvida inte en eventuell rödgrön regering gör samma sak som alliansen gjorde när de rödgröna fick majoritet i riksdagen 2011 för att stoppa anvisningarna till fas 3 - struntar helt i demokratiska beslut tagna i riksdagen.

Men då kanske alliansen redan tidigare gjort detsamma efter valet 2014 - om de förlorar och vägrar att avgå.