Google

Translate blog

tisdag 24 juni 2014

Reinfeldts valmanifest. Inget ska förbättras för sjuka och arbetslösa ekonomiskt. Löfte från alliansen. Segregationen ska öka per automatik.


Citat: Inför valet 2006 handlade det framför allt om att det ska löna sig bättre att arbeta. Så är det även det här valet, enligt Reinfeldt.

– Vi kommer fortsätta med det. Det är den absolut viktigaste idé som Sverige behöver. Slut citat.

I detta kan det låta som om det vore positivt.

Men sanningen vet vi - det innebär fler jobbskatteavdrag så fort ekonomin tillåter och inga höjningar av arbetslöshetsförsäkringen. En försäkring som legat fast i kronor sedan 2002 fast priserna höjts sedan 14 år tillbaks - det är vi nog alla överens om. 

Utöver det är summan inte inflationsskyddad och för de allra sämst ställda, de som länge varit arbetslösa, de som arbetsförmedlingen lämnat och placerat i fas 3 åtgärden - som jag hört arbetsförmedlare säga inte ska ge jobb i första hand - sänkt arbetslöshetsförsäkringen  med 15 %.

Vad säger då svenska folket, alla kan ju hamna i denna knipa? De säger ingenting, de har genom alliansens propaganda fått itutat sig att ”de arbetslösa är lata och inte söker jobb vilket de om de inte varit så lata och sökt jobb skulle fått.”

Däremot har svenska folket visat att den segregation som skattesänkningar för utvalda, som jobbskatteavdragen är, inte har folkets stöd. Skattesänkningar har det men inte att arbetslösa med usel ersättning ska betala mer i skatt för varje krona än den som har en riktig lön.

Men det jag vill visa idag är att ingen förbättring utlovas av Fredrik Reinfeldt för sjuka och arbetslösa om han får råda. Punkt och slut.