Google

Translate blog

tisdag 1 juli 2014

Om de som byggde upp Sverige kunde se sina efterkommande skulle de undra vad det blivit av mänsklighetens stolthet, ära och framtidstro.


Citat: Våra system spricker och rostar sönder. Järnvägens kontaktledningar är bara ett exempel. Slut citat.

Järnvägen behöver renoveras. Våra vattensystem likaså. Säkert är det mer som behöver skötas och renoveras, vägnätet exempelvis.

Det var inte många år sedan som allt detta byggdes upp. Det var inte heller länge sedan som skola och sjukvård byggdes upp. Då fanns pengar för detta.

Kanske man prioriterade detta istället för som idag jobbskatteavdrag, bidrag av alla former till konstlade arbetsuppgifter och tillvänjning av företag att få bidrag vid ev. nyanställning.

När väl ett företag hittar en arbetssökande de önskar anställa kommer plötsligt arbetsförmedlaren till denne företagare för att erbjuda anställningsstöd av alla former. Varför inte företag ska kunna anställa utan att arbetsförmedlare slösar upp statens medel med stöd - eller vad det egentligen är - bidrag, har sin förklaring. Det blir ett plus i kanten för den arbetsgivare som kan förmedla ett bidrag från alla dessa anställningsstöd. Oberoende av om ett företag har frågat efter dessa. Självklart tar företaget tacksamt emot denna inkomstförstärkning.

Samtidigt tas pengar från det som samhället behöver.

Renovering av vattenledningar, tågspår, vägnät, fler vårdanställda och bättre skolor. I dessa behov skulle även många kunna få arbete och om alla dess påfund för att segregera svenska folket i jobbskatteavdrag inte funnits så hade det varit gott om pengar till behoven i samhället.

Jobbskatteavdragen var inget behov. Sänkning av a-kassa inte heller. Inte heller att få ut en massa sjuka i jobbsökerier genom att utförsäkra dem.

Alliansens politik var sjuk, nu ser vi konsekvenserna av den.

Kollapsad infrastruktur, tågstopp och ingen som har samlat ansvar.  Kollapsade vattenledningar där människor få förorenat vatten på grund av antika ledningar som släpper in bakterier. 

Kollapsad sjukvård där pengar inte finns för hygien och resistenta bakterier frodas och en skola där riskkapitalister - likt i äldreomsorgen - har som motiv i första hand att tjäna pengar och genom detta spar på material och personal.