Google

Translate blog

torsdag 3 juli 2014

Hur hade alliansen egentligen trott att fas 3 skulle fungera? Idag förstår till och med Anders Borg att det var en reform utan mening för andra än anordnarna av fas 3 platser.


Oberoende av konsekvenser för de som drabbades skulle med alla medel fas 3 införas och ve det parti som ansåg detta elände skulle stoppas.

Vi såg hur majoriteten av riksdagen sa nej till fortsatt fas 3 elände 2011. Inte hjälpte det alliansen bytte bara namn på skiten, men ingen använder detta namn mer än arbetsförmedlingen, vi andra kallar skiten likväl fas 3.

Citat: Fas 3 blev inte den succé man hoppades på. Andra arbetsmarknadspolitiska åtgärder fungerar inte heller särskilt bra.

De synpunkterna framför förre arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin (M) och nuvarande finansministern Anders Borg (M) i en ny SVT-dokumentär

--- Man måste göra det, man måste lägga pengar på det och det är bättre än att inte göra någonting, men man ska inte ha någon överdriven föreställning om att det fungerar speciellt bra. Slut citat.

Tuta och kör, förändra inget! Vi har inga bättre förslag inom alliansen, är egentligen svaret.


Men inte alla förlorade på skiten med accelererande försämrande a-kassa. Vinnare finns. De som arbetsförmedlingen valde ut som förvarare av fas 3are.

Citat: Enligt ETC är Jobbfabrikens enda affärsidé att tjäna pengar på Fas 3 och därför kommer nästan hela omsättningen från ersättning för att ta emot arbetslösa. Enligt tidningen, som gått igenom företagets årsredovisningar, har var sjunde skattekrona från Arbetsförmedlingen till Jobbfabriken hamnat i Ivan Dazas egen ficka. --- Under en period på fyra år har han personligen dragit in 14,7 miljoner kronor. 11,3 miljoner har han tagit ut i form av lön och aktieutdelning och 2011 gjordes en pensionsavsättning till Ivan Daza på 3,4 miljoner kronor. Slut citat.

Men ägaren ryter till och anser att uppgiften inte stämmer, jag har även betalat skatt på summan säger han.


Men Anders Borg är nöjd med att den förda politiken gett den effekt de hoppats på genom jobbskatteavdragen.

Citat: På åtta år kan mycket hända i politiken. En politik kan föras som snabbt ökar ­skillnaderna mellan fattig och rik. Som slår sönder tryggheten för sjuka och ­arbetslösa. Som sänker Sverige från att ha varit ett av världens mest jämlika länder till att bli en medelmåtta. Slut citat.

Se en nöjd och leende Anders Borg om ni trycker på länken till det sista citatet. Allt är frid och fröjd inom alliansen då det gäller den ekonomiska segregationen, att då stoppa fas 3 skulle kunna få oanade konsekvenser för detta, då det skulle ge effekter som alliansen inte skulle kunna kontrollera.

Ingen vet vad som då skulle hända…