Google

Translate blog

lördag 5 juli 2014

I ”arbetslinjens” segregation ingår även marknadsanpassade hyror och att invandrartäta områden ska få fler svenskar.


Citat: Fastighetsägarnas och Handelskamrarnas egen utredning, Bokriskommittén, föreslår i dag att vi bör införa marknadshyror. Eftersom det varit deras uppdrag att föreslå marknadshyror är ingen förvånad.

 --- Det som behöver utredas (i en seriös utredning) är varför den borgerliga regeringen inte lyckats få igång bostadsbyggandet under sina åtta år vid makten. Den förlamande oviljan att ta itu med hur vi får fler lägenheter är den riktigt akuta krisen i dagens situation.

--- Men nej. Marknadshyror ska lösa biffen, så att fattiga sparkas ut och rika flyttar in i stället. Slut citat.

I ”arbetslinjens” namn ska då de med bra inkomst kunna välja på fler bostäder och då i attraktiva områden där hyrorna i första hand höjs reellt.

Genom detta ser alliansen det möjligt att de fattiga, arbetslösa och utförsäkrade får ytterligare en anledning att söka än fler arbeten och därmed ses som att ha ”brutit” sitt utanförskap. Att vara arbetssökande är att ha brutit utanförskapet i alliansens egen agenda, den så kallade arbetslinjen.

Att bygga fler bostäder ses som motverkning av detta, då det vid en subventionering av hyran skulle göra arbetslösa och utförsäkrade ”lata” om de får en bra bostadsmiljö de inte försöker komma ifrån, genom att söka arbete och hoppas få lön för att kunna byta denna mot en bättre.

Bostadsbidrag har nämligen ingen arbetslös rätt till. Alliansen har däremot infört möjlighet för villaägare att bygga större friggebodar, inreda dessa och få en hyresgäst i trädgården att hålla i tukt och förmaning och tjäna pengar på!

Med ovanstående politik kan man även få invandrartäta områden att få in fler svenskar. Detta genom att lägenheterna här är billigare och de svenskar som inte längre klarar av sin lägenhetshyra genom marknadsanpassade hyror tvingas flytta till invandrartäta områden som Rosengård mm för att få tak över huvudet.

Genom detta ser alliansen genom marknadshyror även denna sak som positiv. Mer uppblandade bostadsområden i miljonprogrammens lägenhetsbestånd.