Google

Translate blog

måndag 14 juli 2014

Löjligt verklighetsfrämmande uttalande igen av Expressen, om de rödgrönas politik. Sanningen är att katastrofen redan är här för skola, vård och omsorg och för alla arbetslösa och utförsäkrade.


Få kommer att ta tilltro till ett uttalande likt detta.

Citat: Vad är det då för kvinnovänliga idéer som Fi, V och MP lockar med? Låt oss börja med arbetstidsförkortningen. Lagstadgad sextimmarsdag låter som en dröm för många stressade småbarnsmammor ända tills man tittar på prislappen.

Vad händer med servicen inom vård, skola och omsorg när 15-20 procent av arbetstiden försvinner? En del av bortfallet kommer kommuner och landsting att försöka kompensera för genom att nyanställa personal med höjda skatter som följd. Annat kommer man att tvingas rationalisera bort. Slut citat.

Man kan bara le och skaka på huvudet när någon på fullt allvar skriver ovanstående.

Visst behövs lägre arbetstid. Det är ett av få medel att stoppa arbetslösheten och misären för de arbetslösa med den usla a-kassa alliansen skapat.

Bara då kan fler få jobb och fler arbeta inom vård, skola och omsorg. Det är här personal behövs och måste utbildas! Det blir fler anställda - inte färre.

Inte större skattehöjningar som det ser ut nu. Det kostar inte mer att anställa fler på sex timmar än färre på åtta timmar. Sedan är det en annan sak att dessa förbannade jobbskatteavdrag gett vård, skola och omsorg färre medel av skattepengar och idag tvingats till rationaliseringar. Men dessa områden ska inte rationalisera. Så visst kan skattehöjningar behövas i framtiden, kanske redan nu, för att ge en mänsklig a-kassa och ta bort skatteskillnader mellan människor som är arbetslösa och arbetar.

Det är jobb som behövs inte fortsatta dumheter, vilket skulle resultera i vad som står i citatet om ex alliansen skulle genomfört sex timmars arbetsdag.

Inte blev det färre arbeten när vi fick åtta timmars arbetsdag.

Allianspropaganda är Expressens ledarskribenter duktiga på.

Men att se verkligheten är de usla på, därför vinklas de flesta ledare i tidningen så allt ser ut att bli katastrof om inte alliansen sitter kvar.

Men sanningen är att katastrofen redan är här för skola, vård och omsorg och för alla arbetslösa och utförsäkrade.