Google

Translate blog

lördag 19 juli 2014

Reinfeldt skapar oreda, ljuger han eller är Socialdemokraterna så manipulerande som han påstår?


Att påstå att skatt ska betalas utefter om en person har arbete eller inte är en segregerande åtgärd som skapar ovilja till att söka arbete hos en arbetslös. Därav den konstiga reformen att göra arbetsförmedlingen till en kontrollstation av att arbetslösa söker arbete.

Reinfeldt genomförde det sista - får vi hoppas - segregationsskatteavdraget (femte jobbskatteavdraget) med lånade pengar.

Nu anser han det skandalöst att Socialdemokraterna ska sänka skatten för pensionärer utan att ha finansierat detta. Motsägelsefullt så det förslår.

Enklast är att ta bort det femte jobbskatteavdraget så blir det löst. Utöver det ska inte arbetslösa betala mer i skatt än den som arbetar. Alternativt, gör a-kassan skattefri.

Men nu till vad Reinfeldt sagt.

Citat: Jag tycker att det är väldigt märkligt att ett parti som under mycket lång tid sagt att ”Vi väljer allt annat än ofinansierade skattesänkningar” nu häpnadsväckande nog själva går till val på en stor, ofinansierad skattesänkning, säger Fredrik Reinfeldt till DN.

Han anser att Socialdemokraternas kalkyl bygger på ”en ren bluffinansiering”.

 

- Deras prognos bygger på alliansens reformer, att man behåller a-kassan, att man behåller sjukförsäkringen som den ser ut, att man inte höjer arbetsgivaravgiften för unga, att man inte höjer restaurangmomsen. De tar hem förtjänsten av alliansens reformer, men går till val på att ta bort dem. Alltså är det en ren bluffinansiering, säger Reinfeldt. Slut citat.

Nog om skatter. Men har Reinfeldt rätt i det han säger om a-kassan och sjukförsäkringen?  Visst har de rödgröna sagt att de ska stoppa anvisningarna till fas 3, lite luddigt har Löfven sagt att man ska arbeta för detta.

Men ska a-kassan och sjukförsäkringen ligga på en usel nivå även vid regeringsskifte? Inte ett ord om att skatten ska sänkas för arbetslösa har heller sagts. Varför?

Tyvärr var Socialdemoraterna att av partierna som sa ja till att forma arbetsförmedlingen till att lägga kraft till att kolla arbetslösas jobbsökeri, en reform som enbart gör att arbetslösa sänder in jobbsökarrapporter en gång i månaden.

Hur många fler har fått arbete av detta, förutom på a-kassor och att arbetsförmedlare fjärmas än mer från den arbetslösa?!

Men som sagt ska a-kassan fortsatt vara låg efter en ny regering och skattesegregationen ligga kvar. Varför då byta regering?

Inget blir ju bättre för de utsatta!

Om nu inte Reinfeldt bluffar ovan, vilket jag hoppas han gör, och att Löfven öppnar munnen och talar klarspråk om skatten och a-kassans nivå för arbetslösa.