Google

Translate blog

onsdag 6 augusti 2014

Förr var det självklart att det kom en läkare till skolorna under skolbarns folkskoletid. Idag är det inte så. Även detta har sparats in i dagens skattesänkarsamhälle.


Citat: Sverige är sannolikt det enda välfärdsland där alla allmänna läkarkontroller av barn har avskaffats efter 18 månaders ålder

--- Dessa tidigare möjligheter till en snabb och kostnadsfri läkarkontakt i skolan är i dag begränsade. I praktiken är det skolans ekonomi – inte elevernas behov – som avgör hur många läkartimmar rektorn eller skolledningen köper in. I vissa skolor träffar skolläkaren inga elever alls – tiden räcker bara till för administration. När de barn som mår psykiskt dåligt träffar skolläkaren är det oftast när problemen har blivit så uttalade att det är dags att skicka remiss till den högspecialiserade barnpsykiatrin. Slut citat.

Jag förvånades när jag läste detta då jag som försöker hålla mig informerad av vad som sker inget visste.

Hur många som inte är intresserade av politik vet om detta?

Att det som var självklart och för oss elever för länge sedan oroandet att skolläkaren kom,  idag inte ses som betydelsefullt i den kommunala skolan.

Den kommunala och privata skolan är en katastrof. Detta pengar styr och olika resurser finns i olika kommuner med en gemensam nämnare, besparingsiver.

När staten var huvudansvarig var det lika skolor i hela Sverige, för eleverna idag beror det på politisk karaktär i en kommun och vad dessa värderar. En sak är dock lika, besparingsivern.

Skolan är en katastrof och de som lät kommunerna ta över ansvaret för skolan och sedan lät privata aktörer och riskkapitalbolag komma in i skolvärden, är de som är ansvariga för kaoset. Hur länge ska detta kaos och elände få fortsätta?

Pisa-rapporten visade vart svenska skolbarn är på väg.

En varning för vad som händer när småpåvar i kommuner får bestämma över skolan - utan annan hänsyn än ekonomi!