Google

Translate blog

tisdag 12 augusti 2014

Generationsklyftorna består, äldre lever som tonåringar, yngre får betala priset.


Citat: Det påminner om Idol eller Melodifestivalen. På Arbetsförmedlingens hemsida kan unga läsa om hur de ska lyckas på en jobbaudition. Flera branscher använder sig av det nya fenomenet istället för intervjuer. Rollspel, deltävlingar och att presentera sig själv från en scen brukar ingå. Vissa klarar inte pressen - de börjar gråta när det väl gäller. En tjej berättar glatt om när hon vann. Hennes pris? En provanställning i butik. --- Expressens Jenny Strömstedt skrev i en krönika att ungdomar födda på 1990-talet har en “känna efter-radar” för att undvika allt tråkigt och smärtsamt. Slut citat.

Cirkusföreställningar är det nya sättet att leka och förödmjuka ungdomar på när de söker arbete. Varför det blivit så är en gåta.

Att sedan Expressens ledarskribent uttrycker sig fientligt mot ungdomar är inget nytt. Denna flicka på Expressen förödmjukar alla som inte lyckas, arbetslösa och sjuka m.m. jag har många gånger skrivit om dennas människosyn och propaganda mot de utsatta vilket framgått under lång tid. Hon skulle kunna bli propagandaminister för alliansen.

Men frågan är varför vanliga förr förekommande anställningsintervjuer inte görs längre. Enkelt uttryckt, fråga en arbetssökande vad kan du, vill du ha arbetet och så lära upp denne under en provanställningsperiod. Inte som nu, praktik och fjantiga jobbauditions på arbetsförmedlingarna.

Arbetsförmedlingarna borde stoppa dessa fjanterier. Att ta in företag (undantag telefonförsäljare) är ok, men då ska intervjuer göras och presentationer av företaget göras för arbetssökande, plus det som förr var självklart - lönenivån - nu och framåt.

Läs citatet igen, som äldre kan man bara bli förbannad på hur ungdomar behandlas och vilken barnslig belöning de får om de vinner arbetsförmedlingens cirkusföreställning.

Skäms ni arbetsförmedlare som tillåter detta trams på statens arbetsplats. Ert arbete är att hjälpa ungdomar till arbete - inte att hjälpa till att förödmjuka dem!