Google

Translate blog

fredag 15 augusti 2014

Även Socialdemokraterna är tokiga i praktikplatsidéer. Varför ska arbetande idag inte få lön!?


Citat: Socialdemokraterna vill att offentliga upphandlingar ska kunna användas för att skapa jobb, praktikplatser och innovationer. En ny myndighet ska ge kommuner och landsting stöd i arbetet.

--- Det kan handla om att en kommun i sin upphandling ställer krav på att leverantören ska erbjuda praktik-, lärlings- eller utbildningsplatser.

– Man kan alltså använda de offentliga kontrakten som ett instrument för att inkludera människor som står utanför arbetsmarknaden, säger Ardalan Shekarabi, ledamot i Socialdemokraternas verkställande utskott. Slut citat.

Offentliga upphandlingar ska se på vilket företag som gör bäst arbete och betalar sina arbetare med avtalsenlig lön.

Kommuner ska inte ge arbeten till de med billigaste anbud då billigaste oftast innebär usla arbetsvillkor för EU-arbetare från låglöneländer.

Kvalité ska gå före pris. Vi klarade det bra förr, då gick arbetena till näraliggande företag och orten fick arbetstillfällen då något skulle byggas.

Idag kommer företag från Europa och tar arbetena på orten där de ska byggas och det innebär att inga nya arbetstillfällen blir till på den ort där arbetet ska göras. Istället fortsätter arbetslösheten och socialbidragskostnaderna att öka för detta.

Men att de som lägger anbud ska göra arbetena med ett visst antal praktikanter, lärlingar och utbildningsplatser är idiotiskt. Det räcker med alla gratisarbetande nu! Praktikanter och fas 3 are och alla dessa lönebidrag i alla olika sammanhang.

Utöver detta önskas en ny myndighet och jag tror inte att de anställda på denna myndighet ska vara praktikanter, lärlingar eller ha utbildningsplatser utan säkert en hög lön och väldig byråkrati.

Stoppa idiotin med detta förslag. Ge arbeten till lokala företag och om de behöver extra arbetskraft under byggtiden anställer de säkert folk - och även som företag gjort i alla tider - lär upp hantlangare m.m.

Men de gör detta - hör och häpna - vid behov och utan att de ska lockas med lönebidragsanställda eller praktikanter m.m. då historien visar detta.

Stoppa förödmjukelsen av arbetslösa genom att stoppa deras gratisarbetande! Det finns provanställningar vid behov av test av anställd.

Praktikanter får oftast arbeta sin tid och sedan gå. En ev. provanställd som får gå har haft lön under sin provanställning. Detta är mänskligt medan praktikanttid är omänskligt och aldrig förekommande mer än under vår tid.

Vi lever i dårarnas tid. Inget politiskt parti har en vettig arbetsmarknadspolitik.

Men alliansen är värst då de till och med förstört värdet och möjligheten att leva på a-kassans nivåer av idag. När politik är värdelös får  arbetslösa lida.

Finns någon tid tillbaks till full sysselsättning?

Ja, men första steget är bort med alla lönebidrag, praktikplatser, m.m. av detta slag och även det skrattretande löjliga fas 3!