Google

Translate blog

söndag 17 augusti 2014

Kaos och omoral utmärker effekterna av alliansens arbetsmarknadspolitik. Ska vi hoppas på FN för en ordnad arbetsmarknad?


Fullständigt omoraliska och oärliga arbetsgivare har idag en stor marknad på fältet. Förr ansågs dessa som ickeönskvärda och seriösa arbetsgivare såg rött när de förstod att en kollega konkurrerade med oärliga metoder.

En arbetsgivare förr var en stolt yrkesman eller försäljare, inte en lycksökare som med alla medel försökte få anställda att arbeta utan lön eller med lönebidrag och praktik, för att inte nämna fas 3 fjanteriet.

Idag ser ingen ner på arbetsgivare som utnyttjar bidragsanställningar då detta blivit helt rumsrent av alliansen.

Få utöver facket reagerar heller på att ungdomar behandlas som avskräde tillåtet att utnyttja. Enbart facket reagerar de gånger de får veta att någon använts som ickemänskligt kännande arbetstagare.


Citat: LO larm om att många blir blåsta på pengarna när företag har satt i system att låta ungdomar jobba gratis. Ofta kallas det provjobb. För varje sådant fall blir både den lurade personen och resten av landet lite fattigare.

Sverige ska inte vara ett land där utsatta grupper förväntas buga och vara glada över att få jobba utan lön.

Märks först i lönekuvertet

Gratis provjobb har blivit så vanligt att det ses som normalt. När chefen nämner det låter det ofta som en kort tid innan arbetet blir betalt och på riktigt.

Men LO berättar att arbetsgivare kan ha gratisarbetare under hela sommaren. Det spelar ingen roll om personen skrubbar toaletter på rasten och serverar bättre än alla andra. När provperioden tar slut får de varken lön eller fortsättning. Istället kommer en ny hoppfull tjej eller kille in och jobbar gratis. Slut citat.

Sveriges skolor och föräldrar skulle gå som man ur huse och tala allvar med arbetsgivare av detta slag. Näringsförbud skulle utfärdas och aldrig mer ges till personer av detta minst sagt brottsliga uppförande i mänsklighetens historia!

De kan ses som moderna slavdrivare och ska utrotas från arbetsmarknaden med eller utan alliansens stöd.

De anställer inte ens med alla de bidragsmöjligheter alliansen skapat. Nej, de ska ha helt gratis arbetskraft och ska därför ses som ändå uslare än de företag som till svältlöner tar in ex. thailändare till svältlöner. Dessa betalar en usel men ändå en lön.


FN har tagit fram en rapport som man inte tycker hör hemma i vår tid utan skulle varit en historisk rapport om hur de agerade i början av sin tid i slutet av 1940-talet. Men nej, nedanstående är aktuellt idag. Kanske inte konstigt då ovanstående usla arbetsgivare regerar i Sverige i vår tid, då är säkert många arbetsgivare än värre globalt.

Rapporten innehåller bland annat följande text.

Citat: Anständiga jobb åt alla, utrotning av barn- och tvångsarbete, respekt för arbetstagares rättigheter, bättre arbetsmiljö och likalön för män och kvinnor.

Det är några av delmålen som ska uppfyllas senast 2030 enligt FN:s nya strategi för hållbar tillväxt. Slut citat.

Längre har inte mänskligheten kommit än att en text likt denna är aktuell. Mer finns i själva rapporten.

Vårt samhälle går baklänges i Sverige, förhoppningsvis gör det inte likadant i övriga världen. Men jag undrar ändå.