Google

Translate blog

fredag 22 augusti 2014

Ännu en kaosälskare uttalar sig. Mitt svar till denne är att sommarjobbare skulle ha ett eget fackförbund med egna löneavtal lika i hela landet.


Citat: Det är inte fel att uppmärksamma skillnader mellan kommuner. Men det blir konstigt när rikspolitikerna kliver in för att ställa till rätta, som när Socialdemokraterna vill reglera storleken på barngrupperna i förskolan. Det är en sak för kommunpolitikerna.

--- Förra veckan fick SSU genomslag för sitt årliga sommarlarm - ungdomar som gör praktik eller feriejobb får väldigt olika lön i olika kommuner. Slut citat.

Där citatet är taget påstås det rätt att olika kommuner ska få betala ungdomar med sommarjobb hur de vill. Samma jobb i olika kommuner kan därför ge betydliga skillnader i lön.

Kan det vara ok av denne skribent, för att vänja ungdomar med att de ska konkurrera om jobben genom lönen i framtiden och inte ge facken en chans till kollektivavtal där alla har samma lön beroende på kommun de arbetar för eller företag?

Jag är övertygad om att det är åsikten.

Utöver det önskar skribenten att kommuner och inte staten eller politiker ska bestämma över förskolegruppers storlek. Anser en kommun att de ska spara på gruppstorleken genom att öka den till fler barn per anställd ska inte politiker eller stat lägga sig i detta.

Nog är detta ovan högerpolitik och ideologi som inte var rumsren för något decennium sedan utan vi får gå minst ett 60 tal år tillbaks för att hitta åsikter likt dessa.

Högerns fula tryne visar sig allt mer och egoism och segregation breder ut sig.