Google

Translate blog

lördag 30 augusti 2014

Bluffen om bemanningsföretagen och verkligheten.


Citat: – Bemanningsbranschen gör att företagen klarar toppar i produktionen på ett bättre sätt än med egen personal. Och företagen klarar nedgångar utan att behöva säga upp den egna personalen, säger Christer Ågren, vice vd hos Svenskt Näringsliv. Slut citat.

En person anställd av bemanningsföretag och uthyrd till ett företag kostar per dag mer för företaget än om denne varit anställd på visstid eller kallats in per timmar.

Uthyrningsföretag behövs inte mer än som bekvämlighetsskäl för företag som inte vill ha besväret att anställa per dag eller vecka m.m.

Därför tar de denna kostnadsökning som uthyrningsföretagen är.

Uttalandet ovan är skrämselpropaganda för att beskydda uthyrningsföretagens arbete och spara företagens arbete med visstidsanställningar, vilka de förr fick göra själva.

För den anställde innebär uthyrningsföretagen enbart besvär då de inte genom dem är annat än brickor inom uthyrning medan de som visstidsanställda på ett företag kan hoppas på fast anställning eller längre visstidsanställning.

Uthyrningsföretag klarade vi oss utan förr och skulle garanterat klara oss utan nu med utan att arbetstillfällena blev färre. Med undantag av de som sitter och vänder papper på dessa uthyrningsföretag, vilka även de ska betalas av de företag som hyr arbetskraft genom att de uthyrda kostar därefter och mer än om de varit tillfälligt anställda på företag.