Google

Translate blog

lördag 6 september 2014

Nu börjar Reinfeldts och alliansens påstående bli enbart löjliga i slutspurten av valrörelsen. Överbud mellan de rödgröna o alliansen har nu börjat ersättas med rena gojan.


Citat: Fredrik Reinfeldt angrep S-ledaren Stefan Löfven för att försöka dölja arbetslöshet med sina förslag på extratjänster för långtidsarbetslösa och traineejobb för unga.--- De ska inte utföra reguljära arbetsuppgifter, de har inte den typ av utbildning som krävs och de behöver tas om hand av utbildade. Ändå ska de ha kollektivavtalsenlig lön.

- Syftet är att de ska bli uppsatta som sysselsatta. Enda drivkraften är att dölja arbetslösheten. Slut citat.

Detta säger den person som hela valrörelsen innan sagt att arbetslösheten inte är ett problem utan istället slått sig för bröstet och sagt att alliansen arbetsmarknadspolitik lyckats då fler är i arbete.

Detta uttalande av Reinfeldt är förödmjukande för honom själv då det är ett  löjligt och barnsligt uppförande och uttalande. Alliansen erkänner med detta att vi har en stor arbetslöshet vilket de inte erkänt förrän nu.

De långtidsarbetslösa önskar de behandla lika illa som de gjort sedan de tog makten. Inga jobb utan enbart förvaring med en accelererande sämre o sämre a-kassa. Gratis arbete ska även vara helt ok
 

Citat: Arbetslösa ska delta i fas 3 under 40 timmar i veckan utan ett öre i ersättning.

Mitt i valspurten kommer regeringen med ett tydligt besked till de långtidsarbetslösa. Det blir ingen ändring. En del av dem som hamnar i fas 3 ska hänvisas till att ansöka om socialbidrag även i fortsättningen. Slut citat.

Är denna människosyn något svenska folket vet och är den rådande hos alla som röstar på alliansen? Jag tvekar. Istället anser jag att detta som står ovan är okänt hos en stor majoritet av de som kallar sig borgerliga väljare. Jag vägrar tro att vi har så många känslokalla och krassa människor i vårt land som det skulle finnas om alla som röstar på alliansens ansåg att arbetslösa ska få det allt sämre och arbeta eller sysselsättas 40 tim i veckan utan lön och i många fall med enbart socialbidrag. A-kassan har legat fast sedan 2001. Hur många har förstått detta. Få mycket få anser jag många tror att vi fortfarande kan leva som arbetslösa och att det finns arbete med lön för de som söker detta.

Moderaternas löjliga affischer med bluffpropaganda.


Här tar jag bara upp en av en hög likalydande trams och naiva slogans inför valet, alla utan verklighetsförankring. Men de ska, likt många andra dumheter från moderater, ses som ”sanning” av människor som inte har kunskap om historia - varken nutida eller tidigare.


Hur många har inte idag glömt Arkelstens otroliganaiva uttalande om att högerpartiet i Sverige var för allmän rösträtt? Detta visade på otrolig okunskap och att moderaterna inte ser till kunskap eller kompetens när de ger arbeten inom partiet.

Nu till barnsligheten av en av de affischer de lägger ut inför valet.

Där rök försvaret.


Citat: Partiet ska lägga 24 miljoner kronor på att svart­måla de rödgröna.

En av affischerna har texten: ”Boom! Där rök försvaret”.

Det är så fräckt att man nästan kan tro att de som gjorde den ryska parodifilmen gett Moderaternas pr-byrå en hjälpande hand.

--- levererade finansminister Anders Borg 2007 ett dråpslag och aviserade besparingar på tio procent. Försvarsminister Mikael Odenberg avgick i protest.

Sedan dess har neddragningarna på försvaret fortsatt. Äldre försvarsmateriel har inte ersatts med ny, underhållet är eftersatt och de tunga systemen, som stridsvagnar, flyg och ubåtar, övas allt mindre.

En tid före valet 2010 avskaffades den allmänna värnplikten med tre rösters marginal i riksdagen. Resultatet blev en systemkris. Det har varit notoriskt svårt att få rekryteringen av soldater och sjömän att fungera tillfredsställande. Slut citat.