Google

Translate blog

lördag 13 september 2014

Alliansens kluvna tunga. Alla medel är lämpliga enligt dem för att fortsätta segregationen och fortsatt sänkning av a-kassa och fortsatt utförsäkring av sjuka.


Citat: Alliansen avgår om de rödgröna blir större.

Men det ska inte tolkas som stöd för en rödgrön regering.

"Vi släpper inte fram en regering som inte visat att den kan få igenom sin budget", skriver de fyra alliansledarna på Dagens Nyheters debattsida idag. Slut citat.

Alliansens hopp för detta är att Sverigedemokraterna får en vågmästarroll efter valet. Då de vet att detta parti i nästan alla fall stöttar alliansens förslag, med undantag av flyktingpolitiken, vet de att de rödgröna vid en Sverigedemokratisk vågmästarroll inte kan få igenom sin politik.

Därför kom förslaget om ökad invandring som skulle få ”sätta stopp för reformer och förbättringar för a-kassan”.

Alliansen vet att det nästan blir omöjligt för de rödgröna att bilda en regering som är handlingskraftig då Sverigedemokraterna med största sannolikhet får en roll av vågmästare.

Alliansen säger även att de aldrig vill samarbeta aktivt med Sverigedemokraterna. Men det behöver de inte för att få igenom sin politik. Alliansens politik får oftast stöd av Sverigedemokraterna.

Stöd i omröstningar är inte att alliansen samarbetar med partiet. Alla partier kan i en viss fråga rösta med vilket parti de vill.

Mitt tips är att alliansen sitter kvar efter det att det misslyckats att få en regering som kunde få igenom en budget därför att Sverigedemokraterna fick en vågmästarroll. Enda möjligheten för de rödgröna att få igenom en sådan med Sverigedemokraternas hjälp vore en budget med stram flyktingpolitik. En sådan vore politiskt självmord idag.

Detta vet Alliansen och vågade därför gå ut med ”hjärtskärande uppmaningar om världsläget och bönen om förståelse för att inga reformer kan lovas utan alla medel - med skattehöjningar som följd - måste gå till flyktingpolitiken och ökad intagning av flyktingar och kostnader för detta”.