Google

Translate blog

lördag 20 september 2014

Reinfeldt jämförde skattesänkning för höginkomsttagares statliga skatts brytpunkt med a-kassa för fattiga. Alliansen stoppar Löfvens budget om den visar på höjda ersättningar till arbetslösa.


De rödgröna stoppade att höginkomsttagare skulle få mindre statlig skatt och då ska - enligt Reinfeldt - inte a-kassan höjas utan vi ska ha samma nivå idag som 2001 åtminstone till valet 2018 lovade han.

De med hög inkomst har extra försäkringar mot arbetslöshet de drabbas inte så inga ”viktiga” personer drabbas, ansåg Reinfeldt.


Citat: Dagens Industri listar tio punkter där Alliansen med stöd av SD kan stoppa rödgröna.

Bland annat gäller det förslaget om att ta bort den bortre gränsen för sjukförsäkringen,

--- – Vi kommer lägga våra budgetförslag och försöka fullfölja att stoppa deras bidragsökningar och skattehöjningar, säger Fredrik Reinfeldt till DI. Slut citat.

Alliansen går därmed ut med att med alla medel stoppa en ekonomisk förbättring för sjuka och arbetslösa som hämnd för att de med månadsinkomst över 36 000 kr inte fick minskad statlig skatt genom att de rödgröna röstade emot i budgeten för 2014.

Med andra ord gör de allt för att alliansens segregationspolitik ska bestå.

En budget från Löfven med höjd a-kassa eller som  Alliansen säger höjda bidrag kommer de aldrig att låta gå igenom. Segregationen ska fortsätta.