Google

Translate blog

måndag 29 september 2014

Hjältar i vår tid värda all heder. Plus människor värda all kritik de kan få.


Ebola. Hur många vill arbeta med dessa patienter och därmed riskera livet? Många doktorer och sjukvårdsanställda har redan förlorat sitt liv genom att osjälviskt arbeta med dessa patienter.

 Nog är dessa värda all respekt och bör hedras som vår tids hjältar.


Citat: en studie i Science. Det var en jämförelse mellan olika dna-strängar – antagligen det vanligast förekommande ämnet överhuvudtaget i dagens forskningsvärld. Men just dessa dna-strängar kom från 78 ebolapatienter i Västafrika. Längst ner under texten stod en fotnot – en kort hyllning till fem av medförfattarna. De dog innan artikeln hann publiceras, smittade av ebola när de vårdade patienter.

--- De fem afrikanska forskarna dog inte förgäves. De räddade livet på andra och de förde kunskapen framåt. Slut citat.

All heder åt människor som altruistiskt riskerar sitt eget liv för andras liv.

Sedan har vi motsatsen politruker som försöker skylla sina misslyckanden inom ett område på allt utom sin egen politik.

Skolpolitiken och Pisarapporten har bevisat alliansens skolpolitiks värdelöshet. Men nu har ytterligare en rapport kommit för att ytterligare bekräfta denna politiks värdelöshet.


Citat: Andelen elever i nionde klass som saknar behörighet till gymnasiet slår nya bottenrekord. Det visar nya siffror från Skolverket som SVT tagit del av. 13,1 procent fick icke godkänt i kärnämnen i våras. Slut citat.

Inte gör politikerna något vettigt för det. De fortsätter sin kamp för förstelärare, rutavdrag för läxhjälp för de som har föräldrar som kan betala m.m.

Lösningen är annars självklart att se vad som var bra förr.

Bra var en statligt styrd skola då denna garanterade samma resurser till alla skolor och elever oberoende i vilken kommun de låg. Lärarlönerna var även desamma med ålderstillägg och kollektivavtal.