Google

Translate blog

tisdag 30 september 2014

Arbetsförmedlingens tidigare generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist (som fick sparken) visar ännu hur iskallt hon ser på arbetslösas människovärde.


Citat: Arbetsförmedlingens tidigare generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist har gått in som delägare i det skånska fas 3-företaget Öresundsbemanning. Slut citat.
Följande citat är taget direkt från SVT textteve 8 sept. Citerar:
Företagets huvudsyssla är att förse AF med sysselsättningsplatser till långtidsarbetslösa i fas 3. Men många har varit missnöjda över sina platser, som bl.a. bestått av godissortering. Bermudez-Svankvist fick sparken från AF i augusti 2013. Under sin tid som chef fick hon bl.a. kritik för att ha uppmanat anställda att ge en överdrivet positiv bild av fas 3. Slut citat.
Behöver mer beskrivas vad fas 3 är och hur människor ser det som en inkomstkälla?! Alla arbetsplatser är visserligen någons inkomstkälla och då i första hand ägarens.
Men fas 3 är platser där enbart ägaren får en inkomst, de som är arbetarna på dessa platser är gratisarbetande arbetslösa vilka ger ägaren ca 5000 kr skattefritt i vinst i bidrag från staten. Från nästa år ska ordet bidrag inte få användas i sammanhanget utan det ska kallas stöd.
Men hela systemet är konstruerat som en vinstmaskin för ägaren och ett förödmjukande av den arbetssökande vilken ses som omöjlig på arbetsmarknaden men likväl ska finnas ute på en plats så folk begriper vad som händer med dem som inte sköter sina jobb på en iskall arbetsmarknad!