Google

Translate blog

torsdag 9 oktober 2014

Ännu en skola som likt Lundsbergs har noll koll på nollningen. Så den löjliga omdöpningen av godis.


Vi kommer ihåg Lundsbergs vilka år för år lät nollning på skolan bli allt mer meningslös och omänsklig. Det skrevs mycket om det ett tag men nu har det tystats ner och årets nollning där vet vi inget om.

Men dumheter förekommer på fler skolor. Detta skolårs början har fyra flickor alkoholförgiftats genom något så idiotiskt påfund som att tvinga dem att dricka alkohol i stora mängder. Vad detta ska ge för effekt i nollningen - mer än försök till dråp - förstår jag inte.

Citat: Fyra flickor som går första året på Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg fördes till sjukhuset under måndagskvällen efter en nollning.

--- Vad jag förstår på ungdomarna så dricker de på ett sådant sätt att någon som är nykter ser till att den andra dricker så mycket alkohol som möjligt, säger Marie Persson, avdelningschef på barnakuten på Hallands sjukhus Varberg. Slut citat.

Betalningen för detta ofog och denna vård bör skolan och elever som tvingade fram detta drickande betala. Rektorn bör omedelbart avgå. Och allt bör göras för att stoppa all form av nollning till nästa läsår. Nollning där denna form av idioti är en del bör ge kostsamma efterkrav för skola och elever. Pennalism har inte i dagens skola att göra och nollningen är på många platser pennalism.

Sedan kan jag inte låta bli att ta upp allt trams i vår tid som resulterat i omdöpt godis. Negerbollar, barns favorit i många år, ska idag inte få kallas det.

Ett annat godis var Kinapuffar där bilden på en kines på godispåsen fick tas bort.

Inte tänkte vi äldre på att detta var rasism, varken när vi var barn eller sedan som vuxna för den delen. Jag ser ingen rasism i att en kines finns avbildad på en godispåse. Jag ser ingen rasism i att negerbollar - som funnits med detta namn i årtionden - plötsligt inte får nämnas med detta namn.


Citat: Två kockar får sparken från en finkrog i Stockholm efter att ha serverat "negerbollar".

– Vi accepterar ingen form av rasism och inte heller några uttalanden som kan tolkas som rasistiska, säger Niklas Ekstedt, krögare på Restaurang Niklas, i ett pressmeddelande. Slut citat.

Jag och många med mig står som ett frågetecken.

Jag tycker negerbollar är gott och som barn gjorde jag dessa ibland då det var gott godis. Var ligger det rasistiska i ordet? Neger eller bullar? Eller dessa två ord tillsammans? Varför, vilka associationer är det som fås? Snuskiga?

Kan det vara att det kan tas som bajs genom form o färg? Jag vet inte, men löjligt är det att det ens har börjat diskuteras vad godis som hetat samma sak i alla tider plötsligt ska ses som rasistiskt godis.