Google

Translate blog

lördag 11 oktober 2014

Troligen ingen ändring för arbetslösa de närmsta åren. Viljan finns men möjligheten stängd av alliansen. Ålfrågan rena dumheten.


En budget med förslag på att höja a-kassan eller stoppa utförsäkringen har ingen chans att gå igenom när läget är som det är och alliansens ekonomiska segregationslinje ligger fast. Att lägga in dessa saker, likväl som stopp för fas 3, är politiskt självmord och öppnar garanterat för nyval och en än större andel av Sverigedemokrater.

Citat: Att Sveriges välfärdspolitiska ambitionsnivå har sänkts dramatiskt.

Sedan regeringen förändrade reglerna i a-kassan har en halv miljon svenskar lämnat försäkringen helt. Mer än var tredje arbetslös får i dag ingen ersättning från arbetslöshetsförsäkringen och bara fem procent av dem som har rätt till a-kassa får full ersättning. Samtidigt har taket i a-kassan inte höjts sedan 2001 och den som tjänar 30 000 kronor får sin inkomst halverad vid arbetslöshet. Slut citat.

Ambitionen att höja a-kassan kommer säkert att ligga kvar hos Stefan Löfven, men att försöka realisera detta går inte under rådande förhållanden, om inte nyval ska riskeras. Vi vet att både Annie Lööf och Jimmie Åkesson inte är rädda för detta utan troligen önskar detta.

Övriga borgerliga partier stöttar säkert också ett nyval. Men i spetsen går iskalla Lööf och Sverigedemokraterna, vilka vet att de skulle tjäna på nyval.

Nu till något helt annat.


Citat: Den rekordgamla Branteviksålen som hittades död för en månad sedan har ännu inte åldersbestämts.

--- Den ska ha levt 155 år i en brunn på Österlen. Slut citat.

Hur länge har ålen legat i brunnen? Ingen vet men 50 år är en normal ålder. Att ovanstående ål skulle ha blivit betydligt äldre är tveksamt.

Troligen har den bytts ut men detta har inte kommit fram och så har det setts som om samma ål fortfarande fanns i brunnen.

Ålens ålder är en skröna anser jag och hoppas åldersbestämning kan göras för att få slut på ryktena genom åren om åldern. Vila i frid, ”Åle”.