Google

Translate blog

tisdag 14 oktober 2014

Göran Persson är säkert lite mer verklighetstrogen än både alliansen och nuvarande rödgröna. Det blir knappast tomt i framtidens universum.


Vi har inte haft de mest intelligenta partierna och de mest intelligenta ideologerna de senaste åren. Ekonomisk segregation av arbetslösa, utförsäkring av sjuka, flumskola enligt 2000 talet, privatiseringar av sjukvård och skola med katastrofresultat, Apotekselände och NUON-katastrofen, jobbskatteavdrag m.m. plus rekordarbetslöshet och lekstugan fas 3.

Ingen påstår att något av den idiotiska blockpolitiken haft några större skillnader emellan sig. Göran Perssons politik hade med all säkerhet - om han funnits kvar efter 2006 - dock inte innefattat ekonomisk segregation av arbetslösa med flera.


Citat: Både Socialdemokraterna och Moderaterna gjorde ett dåligt riksdagsval.

Förre S-ledaren Göran Persson kallar resultatet för en ”väldigt tydlig varningssignal” till Stockholmsetablissemanget. Han menar att de två partierna har lagt sig alldeles för nära varandra politiskt, vilket i sin tur lett till att inget av partierna kunnat fånga upp ett missnöje på landsbygden ”där man lider av dålig mobiltäckning, tåg som inte går, pensioner som är för låga, jobb som försvinner, ungdomar som flyttar och jordbruk som läggs ner”. Slut citat.

Politiken har varit katastrofal för många men rena himmelriket för de  utvalda.

Inte konstigt att Fredrik Reinfeldt avgick hastigt och lustigt då han förstod att han blivit avslöjad politiskt - likväl som kompisen Anders Borg. De hade utformat alliansens politik. Att sedan Annie Lööf i spetsen för lydpartierna vill framstå som hård o kall likt sin idol Margret Thatcher är enbart fånigt nu.

Nu till universum.

Det har talats om en accelererande utvidgning av universum vilket ska få till följd att vi blir ensamma i universum genom att allt försvinner ur vårt synfält.

Men hur kan det bli detta om galaxer slukar varandra?


Citat: Massiva galaxer har slutat skapa egna stjärnor. De är för stora. I stället kastar de lystna blickar på mindre stjärnsystem – och äter upp dem.

--- Vår egen galax är inget undantag. Den står och väger mellan att växa på egen hand och att förvandlas till en kannibal.

– Vintergatan har inte gått samman med en annan galax på väldigt länge, men man kan se rester från gamla galaxer som vi har ätit upp en gång i tiden.

Om en sådär fyra miljarder år är det dags för nästa måltid. Då, tror forskarna, kommer Vintergatan att sätta i sig två närliggande galaxer, Stora och Lilla Magellanska molnet.

Men underbart är kort. Bara en miljard år senare är det ”pay back time”. Då blir vi själva stjärnmat – till den större Andromedagalaxen. Slut citat.

Inte blir universum glesare genom detta, istället ser jag det som tätare, men kanske inte det ena utesluter det andra. Samtidigt som galaxer går samman blir det glesare mellan enstaka solar.