Google

Translate blog

fredag 17 oktober 2014

Lönegap är säkert en medveten strategi fortfarande. Produktion ses mindre värt än flumtjänster. Polisens talar med dubbla tungor och prioriterar inte brottsutredningar även om 100 procentiga bevis finns.


Lönerna ökar mellan produktiva arbetare och pappersvändare i Sverige. Löneskillnaderna har inte varit större sedan 1930-talet.


Citat: I kronor innebär det att en tjänsteman i dag har en medellön på 34 600 kronor. För en arbetare ligger medellönen på 24 000 kronor. Så stora skillnader har det inte varit sedan 1930-talet, enligt LO.

– Sen 1990-talet har lönegapet ökat ganska rejält. Slut citat.

Felet är självklart usla löneförhandlingar ute på företagen och även centralt. De som producerar varor har fått sämre löneökningar än de som säljer tjänster och nöjesting - eller rena bluff och onödighetssaker - som människor egentligen mycket väl kan vara utan.

Skulle vi sedan jämföra dessa löner med hur arbetslösa fått det de senaste åren skulle vi se hela sanningen bakom alliansens segregerande politik.

Sverige är inte längre ett land för alla utan enbart för de med ett arbete och en inkomst, resten lämnas efterhand vind för våg. Då det gäller de med arbete värderas i första hand de som inte producerar konkreta ting att konsumera utan pappersprodukter av skilda slag. Produkter som inte fanns tidigare utan som uppfinns efter hand för att locka till nya behov.

Polisen i Sverige tar inte tag i brott där det bevistas vem som är gärningsman då lagen inte stöttar detta.


Citat: Moa Rosén blev av med sin mobiltelefon under ett besök på en nattklubb i Jönköping. Någon stack ner handen i hennes väska och stal mobilen, skriver P4 Jönköping. Dagen därpå lyckades hon via en app som hon hade installerat i mobilen lokalisera både telefonen och fånga de misstänka tjuvarna på bild genom att skicka ett kommando som gör att telefonen tar ett kort på de som håller i den.

– Då kontaktar jag polisen och berättar vilken adress den är på och att den var där för fem minuter sedan. Då får jag höra att det är alldeles för många mobiler som stjäls och att det inte är något viktigt.

--- Polisen i Jönköping inleder ingen förundersökning om stölden utan fallet läggs ner. Polisen anser att bevisen var otillräckliga. Bland annat pekar man på att det trots positioneringsdelen är svårt att få ett åklagarbeslut på husrannsakan när det gäller platser som hotell eller hyreshus.

 --  – Vi har exempel på när vi kunnat lokalisera sådana här appar i telefonerna så det är absolut idé att installera sådant här, säger Alexandra Rönnqvist, kommunikatör på polismyndigheten i Jönköpings län till radion. Slut citat.

Ska man skratta eller gråta efter detta uttalande från polisen?

Nej, man mår bara dåligt då man förstår hur det svenska rättssystemet fungerar.

Själv hade jag tagit lagen i egna händer i detta fall. Men då hade väl jag åtalats och tjuvarna fått skadestånd.

Sverige är unikt.