Google

Translate blog

lördag 18 oktober 2014

Spökraketer eller Ufon, vilka gör snabba rörelser i atmosfären, visar på att klotblixtar är lösningen på dessa fenomen.


Citat: Från 1946 och framåt rapporterades mängder av oidentifierade flygande föremål som slog ner i sjöar, framför allt i den svenska fjällvärlden. En av de senaste rapporterna lämnades 1980 då ett par såg en flygande farkost, ungefär fyra meter lång och knappt en halvmeter bred, landa och sjunka på sjön Nammajaure. Slut citat.

Hur många rapporter handlade inte om ljuspunkter på natthimlen vilka rörde sig snabbt i alla riktningar för att sedan plötsligt försvinna? Frågan få ställde sig var varför skulle en intelligent framdriven farkost flyga fram och tillbaka och i spiraler ryckvis?  Bara detta skulle fått människor att misstänka ljusfenomen i form av klotblixtars uppkomst ur elektrisk urladdning i atmosfären, många gånger i samband med åskväders närhet, men även ibland utan synlig anledning.

Problemet då var dock att forskarvälden inte trodde på klotblixtars existens fastän människor i alla tider sett dem, ibland som runda små ljus som gick genom väggar o fönster. Ibland som stora klotformade sken i skyn.

Idag vet vi att klotblixtar finns. Därför kan det med säkerhet sägas att nästintill alla ljusfenomen har klotblixten som utgångspunkt. 

Här finns lite info om fenomenet: tryck på denna länk