Google

Translate blog

torsdag 23 oktober 2014

Vattnet på vår jord kan vara äldre än vårt solsystem. Kan vara en förklaring till att ex. Mars en gång haft hav.


Citat: Solen föddes ur ett moln av stjärnstoft. I det har is funnits som sedan har bildat hav på jorden, pekar ny forskning på.

– Det är anmärkningsvärt att de här isarna överlevde hela processen av att en stjärna föds, säger Lauren Cleeves, som lett forskningen vid universitetet i Michigan. Slut citat.

Är det så konstigt egentligen? Vad det handlar om är att det funnits syreatomer och väteatomer i molnet, som inte behöver ses med det romantiska namnet stjärnstoff utan som vad det var, stoff eller damm.

När väl solsystemet bildades sökte sig troligen per automatik genom temperaturförtätning och rörelse väte och syreatomer samman och bildade vatten och troligen är det samma process som bildat bältena runt jorden. Van Allenbältet, början till Ozonlagret m.m.

Detta förklarar även att det en kort stund i universums historia fanns vatten på Mars. Troligen under än kortare tid på vissa månar och ev andra planeter och månar i vårt solsystem.

Men det bevisar inte att det finns liv på andra planeter i vårt solsystem eller i universum. Vatten är förutsättningen för det mesta av det liv vi känner till men är inte något som per automatik skapar liv.

Jag tror på skapelsen. En Gud som skapat liv och det enbart här.

Vi är ensamma, enligt mig. Men vi kan om vi kom till andra planeter skapa liv, om inte nu så i framtiden. Men troligen kommer vi aldrig att kunna resa utanför vårt solsystem utan enbart söka det som inte finns och fantisera vidare om utomjordiskt liv.

Men själfallet kan vi kolonisera Mars och vissa månar i vårt solsystem.