Google

Translate blog

fredag 24 oktober 2014

Expressens fula påhopp på Miljöpartiet. Och meningslösheten med jobbskatteavdrag för jobbens skull, men meningsfullheten för ekonomisk segregation.


Citat: – Resultaten är skäl att misstänka att det inte i första hand är jobbskatteavdraget som bidragit till ökat arbetskraftsdeltagande, utan förändringarna i sjukförsäkringen. I synnerhet det minskade inflödet i sjuk- och aktivitetsersättning verkar ha haft stor betydelse, säger Lars Ernsäter.

Han och de andra rapportförfattarna hävdar att reformens sysselsättningseffekter framstår som allt osäkrare, medan kostnaden för statskassan genom minskade skatteintäkter har ökat. Dessutom anser de att jobbskatteavdraget lett till oväntat stora skillnader i levnadsvillkoren för de som har och de som står utan jobb. Slut citat.

Ytterligare ett bevis på att utförsäkringen av sjuka från sjukpenningssystemet enbart setts som att utanförskap är att inte vara arbetssökande!

Att det sedan inte leder till arbete betyder intet. Arbetskraften har ju ökat och med den möjligheten att hålla lönerna nere, då de som finns i arbetskraften ska hotas med en låg a-kassa om de inte har ett arbete.

Nu om Expressens vinkling av nyhet.


Citat: Miljöpartiet och Socialdemokraterna har kommit överens om kärnkraften.

Säkerhetskraven höjs, skatten höjs, avgifterna höjs - och Vattenfalls planer på ny kärnkraft avbryts, kan Expressen avslöja.

Men när det gäller kravet om stängning av befintliga reaktorer har Miljöpartiet körts över av Stefan Löfven - igen. Slut citat.

När MP får ge vika för en fråga ses det som att de körts över.

Men vad ska man då säga om alliansens KD, C och FP när de ingick i alliansens samarbete i åtta års regerande?

Att deras politik kördes över av Moderaterna?

För inte var de väl så lika i politiken att de kunde uppgått i Moderaterna?

Men då Miljöpartiet får böja sig för Socialdemokraterna, kallas det för att de har ”körts över”. Tala om Expressens fula journalistik!