Google

Translate blog

måndag 27 oktober 2014

Tiggeriet på gatorna har blivit en affärsplan för ligor från utlandet. Pluto, en planet som klåfingriga teoretiker döpte om till dvärg.


Pluto, vår yttersta kända planet i solsystemet sedan dess upptäckt på 1930-talet och då även namngav Musse Piggs hund Pluto, vilken även denna såg dagens ljus då.

Sedan skulle vi för några år sedan tänka om och lära oss att vi inte hade fler planeter än vi hade på 1920-talet, åtta stycken.

Pluto skulle ses som en dvärgplanet och mista sin status som planet. Meningsfullheten för detta kan man fråga sig. Anledningen var att det utanför Pluto fanns stenblock lika stora som Pluto som flög runt lite hur som helst och då skulle kallas planeter.


Citat: – En planet är ett kulturellt definierat ord som förändras över tid, sade Owen Gingerich, ordförande för IAU:s kommitté för definiering av planeter, och som anser att Pluto åter ska bli vår nionde planet --- Gareth Williams, biträdande direktör på IAU:s center för mindre planeter, kontrade dock med de tre kriterier som anses utmärka en planet. För att Pluto ska kallas en planet ska den:

1. Gå i omlopp runt solen

2. Vara nästintill rund

3. Ha rensat bort liknande himlakroppar ur sin omloppsbana

Att Pluto som sagt har en massa liknande (dvärg)planeter i omlopp nära sig, samt att Plutos omloppsbana korsar den åttonde planeten Neptunus omloppsbana, gör att den diskvalificeras enligt det sista kriteriet, menade Williams. Slut citat.

Troligen kommer inte Pluto att åter få kallas planet fastän en omröstning bland astronomer och allmänhet förespråkar detta. Jag anser även att Pluto ska få kallas planet, det är vad de flesta människor även tror den är. Planet eller dvärgplanet bör likställas om det är himlakroppar. Övriga objekt kan ses som meteoriter eller meteorer.

Nu till tiggarskaran som vi fått på köpet med EU-medlemskapet.

Fri arbetskraftsinvandring där tiggeri ses som ett arbete. Detta har jag tidigare haft uppe och visat på att det ses som sådan av alliansen.

Att det finns sammanslutningar, eller kalla det ligor eller familjer, som tar betalt av tiggarna för platsen där de sitter eller möjligheten de har att tigga, det vet vi.

Har själv sett större bilar där dessa körs ut om mornarna och får förmaningar på var de ska sitta och hur länge.

 

Citat: Vissa av dem som tigger på gatan har forslats till Sverige från Rumänien för att sedan tvingas betala ”hyra” för en plats att tigga på, enligt DagensNyheter.

Tidningen skriver också att människor som tagit sig hit på egen hand för att spela musik eller tigga tvingas betala till grupper som delat upp staden emellan sig. Kostnaden varierar mellan 400 och 2 000 kronor, enligt DN. Slut citat.

Var det detta som var meningen med den fria rörligheten?

Troligen en mening att människor ska ha möjlighet att flytta runt i Europa och sitta utanför köpcentra o tigga. Att sedan människor använder dessa tiggare som inkomstkällor kom som ett brev på posten. Frågan är om dessa utnyttjare som säljer platser på våra gator till tiggare i sin tur har personer över sig som ska ha betalt för att de tar betalt för dessa platser?

Omöjligt är det inte då samhället och normerna blir allt lösare och mindre moraliska. Hur många flyktingar har ex inte fått betala stora summor för att smugglas in i de länder de önskar söka asyl till. Sverige är populärt. Frågan är om det då är dyrare för en flykting att smugglas in i Sverige än in i övriga norden där uppehållstillstånd är svåra att få.