Google

Translate blog

onsdag 29 oktober 2014

Vårt naiva och nedbrytande samhälle ses på många plan. Inget är värt någon uppmärksamhet om det inte skadar någon eller en själv.


Jag tar fram några exempel på ett samhälle i förfall av enklare slag nedan.

Andra är teveprogram där deltagarna förödmjukas eller riskerar att skadas. Program som aldrig skulle sett dagens ljus i tevens början. Mer o mer avancerade och farliga och förödmjukande idéer kommer då människor för stimulans behöver kallare och omänskligare underhållning för att bry sig i en tid av dekadens och samhällsförfall av empati, pliktkänsla och segregation och sekularisering. Ondskan breder ut sig.

Det första är exempel på total respektlöshet och barnslighet av troligen mindre begåvade pojkar vilka inte hörsammade uppmaningen att stoppa sina idiotier.


Citat: På söndagskvällen tog Parthenon stryk när två ryssar envisades med att utföra parkour, stadsakrobatik, på det.

Den grekiska nyhetssajten Imerisia rapporterar att 23-åringarna fortsatte att klättra och hoppa i världsarvet Akropolis trots tillsägelser från en vakt. Till sist kollapsade en del av en medeltida vägg. Slut citat.

Språkproblem är ingen ursäkt för dumheterna.

En normalt funtad person skulle förstå att dessa byggnader är ömtåliga.

Ett exempel på brist på respekt för västerlandets historiska minnesmärken. Straffet bör bli kännbart och en del borde vara att bygga upp det de raserat och att de svartlistas som akrobater i framtiden.

Nästa exempel är barn som spelat för mycket våldsspel på dator och fått intrycket att spel och verklighet är samma sak.


Citat: Fenomenet kallas vanligtvis ”knockout game” eller ”happy slapping” och kan spåras tillbaka till USA för över tjugo år sedan. Många gånger har de oskyldiga offren dött av skadorna i såväl ursprungslandet som Storbritannien. Slut citat.

Fenomenet har uppstått i Sverige nu. Ett bevis på hur skadade människor är idag och hur normer förintas, troligen genom internet och datorspelande med våld.

Våld är aldrig rätt varken som metod eller underhållning. Ovanstående visar på ett ökat sjukt samhälle i början av nedbrytning.

Sista exemplet visar hur sjukt det kan vara för att en kändis ska få uppmärksamhet. Iskallt vatten över huvudet ska vara första steget för att ge en slant till forskning av svåra sjukdomar.


Citat: En kampanj för att samla in pengar till forskning om den neurologiska sjukdomen als, genom att hälla en hink med iskallt vatten över huvudet, sprider sig just nu som en löpeld i sociala och traditionella medier över världen. Slut citat.

Varför detta dumma tilltag ska finnas för att människor ska ge till forskning kan man fråga sig. Jag tror inte detta skulle kunnat komma fram som idé i ett samhälle där man bryr sig om sin nästa eller har normer som alla rättar sig efter. Istället anser jag det visar på normupplösning och att människor som gör detta, häller iskallt vatten över huvudet, gör det som pr-jippo. Löjligt och barnsligt tilltag. Att ge till forskning etc. när samhället inte gör detta tillräckligt ska inte vara ett jippo utan något man bör göra av plikt och empati.