Google

Translate blog

tisdag 4 november 2014

Skrattretande rysk hotbild visar på naivt och omoget ledarskap i Ryssland. Drömmen om kalla kriget lever kvar i Ryssland. Ett totalt meningslöst handlande och lek kan ses ännu en gång. Ryssland tvingar Sverige o Danmark att mobilisera.


Citat: Ryssland uppges vid två tillfällen ha stört det finska forskningsfartyget Arandas arbete på internationellt vatten, öster om Gotland. Slut citat.

Rysslands lek på Östersjön fortsätter. Resultatet blir att de retar upp vårt försvar och vi blir tvungna att öka försvarsanslagen och Ryssland gör bort sig totalt.

Hade Ryssland velat ha ett svagt svenskt försvar hade de aldrig provocerat och uppfört sig likt de gjort per flyg och marin. Ryssland måste göra detta för att egga Sverige till att satsa mer på försvaret och skyddet av svenska farvatten.

Respekten för internationellt vatten har Ryssland nu visat inte gäller deras stat.

Varför deras lek och provokationer fortsätter mot en nästintill försvarslös makt som Sverige idag är därför enbart löjlig.

Varför Ryssland önskar ett större försvar i Sverige vet bara de. Men då svenska staten med alliansens jobbskatteprioriteringspolitik resulterat i ett svagt svenskt försvar låter nu Ryssland det vara nog och tvingar direkt Sverige att upprusta.

Samma sak gäller Danmark. Då Ryssland även tvingar Danmark till mobilisering.


Citat; Vid fyra tillfällen bara den senaste veckan har Danmark skickat upp F-16-plan när ryska militärplan närmat sig. Den hotfulla verksamheten har ökat under en längre tid. Slut citat.

Varför Ryssland vill tvinga länder i Norden att mobilisera är en gåta. Kan det vara så enkelt och omoget att de vill ha motstånd om de anser att de behöver ockupera Nordens länder? Är det för enkelt får ryska militärmakten ingen övning och då kan de tro att de lika lätt kan ockupera mer militärt starka länder.