Google

Translate blog

onsdag 5 november 2014

Alliansens mål att förhindra högre a-kassa och cementera segregationen var att tömma statskassan så inte en ny regering skulle ha ekonomi att förändra om de inte höjde skatter och tog bort de populära jobbskatteavdragen.


Och att ta bort de populära jobbskatteavdragen vore politiskt självmord. Detta vet alliansen och skrek i valrörelsen precis som nu ut vådan av skattehöjningar om de rödgröna fick makten.


Citat: – Det är tomt i ladorna, konstaterade finansministern.

Förklaringen var den borgliga regeringens skattesänkningar. De ofinansierade reformerna har uppgått till 157 miljarder kronor, enligt Andersson.

– Svenskarna lånar i dag tio miljoner kronor i timmen för att finansiera den förra regeringens politik, sa Andersson. Slut citat.

Konstigt vore det annars, den ekonomiska segregationstanken av arbetslösas ekonomi och utförsäkringen av sjuka, vilken var första punkten i alliansens politik, kostade en del.

Men mest kostade redskapet jobbskatteavdrag vilket med kraft skulle forma vår tids Fattigsverige. Arbetslösa skulle bestraffas ekonomiskt utan hänsyn till kostnaderna. Det femte jobbskatteavdraget skulle igenom under valåret - men för att göra detta fick regeringen låna pengar.

Tack o lov stoppade de rödgröna och SD det helt korkade förslaget att även höja brytpunkten för statlig skatt.

Vad säger då alliansen i dag då de avslöjats?


Citat: Hon sa att Alliansen bedrivit en stram ekonomisk politik och att S beter sig som om "partiet tappat kontrollen" när man inte hedrar överskottsmålet, som funnits i decennier.

– Det verkar som om regeringen helt yrvaket kommit till finansdepartementet och insett det vi redan vet:

att om vi ska ha en procent i överskottsmålet måste man ha en plan för utgiftsminskningar och skattehöjningar. Det är ett svaghetstecken från S som länge stått upp för ekonomisk trovärdighet, sa Annie Lööf. Slut citat.

Annie Lööf kämpar likt övriga alliansen för att det inte ska vara möjligt att förändra segregationen ekonomiskt av arbetslösa. Det har under deras tid arbetats för att det inte ska vara möjligt ekonomiskt att höja arbetslöshetsförsäkringen m.m.

De har lyckats, om överskottsmålet ska hållas kan ingen a-kassa höjas och inga jobb till fas 3are skapas. Inga fler förtidspensioneras och den ekonomiska segregationen ska behållas.

Annie Lööf är iskall och totalt oempatisk.

Arbetslösa ska ekonomiskt hållas i schack enligt henne och lägsta a-kassa har vi ännu inte nått.