Google

Translate blog

fredag 14 november 2014

2011 tog riksdagen beslutet om inga fler anvisningar till fas 3. Idag ska dessa fortsätta när de rödgröna regerar, fast dessa låg bakom kravet på stopp 2011.


Citat: Anvisningarna till fas 3 kommer att fortsätta tills alternativen är på plats. Hur lång tid det tar återstår att se. Stefan Löfvens besked tidigare i dag var att fas 3 ska fasas ut under mandatperioden, det vill säga senast 2018. Slut citat.

Även socialbidrag ska fortsätta vara ersättningen för många vid gratisarbete eller förvaring i fas 3.

Vilken besvikelse för alla i fas 3 som röstat på de rödgröna och varit säkra på att fas 3 skulle stoppas omedelbart efter valnatten! Inte ens anvisningarna av nya in i fas 3 stoppas. Något de rödgröna kämpade för hela sin oppositionstid och även fick majoritet för i riksdagen 2011.

Alliansen brydde sig inte om detta demokratiska beslut.

Men nu sviker de rödgröna sina egna idéer också genom att låta fas 3 vara kvar, kanske till 2018. Vilka utfasas då om det nu blir så under denna period?

Svårt blir det då fler anvisas till fas 3 också och därmed ökar deltagandet kanske lika mycket som få utfasas ur den.

Säkert räknas de över 61 år som personer som de som utan beslut själva utfasas senast 2018 genom naturlig pensionsavgång.

Så dessa får om de nu lever på socialbidrag i fas 3 fortsätta med detta den rödgröna mandatperioden. Om nu ens budgeten går igenom, det viktigaste i dennas propåer är höjd a-kassa, så någon får en drägligare ekonomi som långtidsarbetslös.

Men även här har svek upptäckts då a-kassan fortsätter att minskas utefter arbetslöshetstid.