Google

Translate blog

tisdag 18 november 2014

A-kassan fortfarande inte 80 % av inkomsten fast vi fått en regering som lovade detta.


Fortfarande ska arbetslösa segregeras ekonomiskt och resultatet blir som hittills knäckta ekonomier för arbetslösa och så får de inte arbete eller så orkar de inte ens försöka få detta.


Citat: Nedtrappad ersättning efter 200 dagar ska få de arbetslösa att söka fler jobb. För Molly Rolfsson betyder det bara att hon blir fattigare.

--- Om Molly Rolfsson hoppar in och jobbar en dag under sin arbetslösa period, så förbrukas fyra a-kassedagar den veckan. Fyra av de totalt 75 dagar som får användas för att fylla ut deltidsarbete med a-kasseersättning.

– På så sätt kan din ersättningsperiod ta slut snabbt. Och när de 75 dagarna är slut får du ingenting från a-kassan. Ingenting. Slut citat.

Fortfarande ska arbetslösa knäckas ekonomiskt och pressas till meningslöst jobbsökeri medan arbetsförmedlingen ska kontrollera att sökande pågår.

För fortfarande ska jobbsökarrapporter inskickas månad för månad av de arbetslösa. Arbetsförmedlingen ska kontrollera att så skett och godkänna detta månad för månad med ett mejl med ordalydelsen av två ord, orden ”granskad, godkänd”.


Citat: Regeringen föreslår alltså lägre ersättning efter 100 dagar, och behåller samtidigt den nedtrappning Alliansen införde efter 200 respektive 300 dagar. Det gör att trappstegen nu blir fler. Vid en månadsinkomst på exempelvis 23 300 kronor finns hela fyra trappsteg . Slut citat.

Hur många blev inte besvikna på den nya regeringen då de enbart har fas 3 som mål att ersätta med andra åtgärder under mandatperioden?

Tänk på hur alliansen startade 2006. Bort med plusjobben sa de och första steget togs direkt efter valsegern. Stopp omedelbart. Varför kan inte de rödgröna göra samma sak med fas 3? Stopp omedelbart!

Det är en gåta hur försiktiga de rödgröna är i förhållande till hur handlingskraftiga alliansen var när de fick makten.

Pressen på arbetslösa ska fortsätta och fas 3 fortsätta med att skapa fler socialbidragstagare.

Var det vi trodde det skulle bli med en ny regering?