Google

Translate blog

torsdag 20 november 2014

Att utmana ödet i en tid då människor vägrar tro på annat än materialism kan ge överraskande resultat. Andevärlden finns.


Fler o fler gör - och önskar - vad färre och färre önskade för några årtionden sedan. Att köpa ett hus som det spökar i.

Troligen kommer denna önskan av leda och nyfikenhet efter att ha sett filmer som gjort ett nöje av spöksyner och konstruerat spänningsfilmer av detta.

Detta samtidigt som religion ses som kufiskt och materialismen brett ut sig och övertygelsen av att det inte finns något mer än materia som kan ses och mätas blivit en sanning.

Men om man upplevt något som inte kan förklaras logiskt ser man inte det så. Jag påstår inte att många har upplevt detta. Men jag har gjort det och är övertygad om att många kan höra, se eller känna något på platser där tragiska eller starkt känsliga saker en gång skett. Jag är övertygad om att dessa händelser spelats in som minnen på den plats de utspelats på och kan upplevas igen och igen av personer som är i ett visst känsloläge av lugn.

Detta är inte andar. Men jag är även övertygad om att det finns både onda och goda andeväsen.

Att utmana ödet genom att köpa fastigheter där saker upplevts är oansvarigt om det är barnfamiljer. I övrigt får människor skylla sig själva. Flertalet ödehus är inte vad som kallas hemsökta. Men några är det, garanterat.

Ett känt hemsökt hus som blivit en turistattraktion är prästgården i Borgvattnet. Troligen har alla besök av turister här gjort att de lämnat sina spår och därmed gjort det nästintill omöjligt för de händelser som en gång skapat synerna och upplevelserna här att manifasteras länge, utan de har tynat bort lika effektivt som när ett medium rensar en byggnad från energier.  Jag tror att det numera inte kan upplevas något övernaturligt på gården just av den anledningen.

Se denna länk från Borgvattnet.


Men jag påstår åter att de som söker en ödegård sedan länge tar en risk om de inte tar reda på gårdens historia och respekterar denna .


Citat: Man kan nog tala om en trend. Det som är mystiskt och spöklikt fascinerar och på det här sättet skulle man ju också kunna återanvända hus som ingen längre vill ha, säger Daniel Vallin, pressansvarig på Lantmäteriet. Slut citat.