Google

Translate blog

fredag 12 december 2014

Alla dessa påfund av dagar till allt möjligt och omöjligt. Snart har varje dag minst en symbol utöver namnsdag .


En modern form av helgonkalendern är här då alla dagar var minst ett helgons dag och skulle firas på något vis.


Citat: Internationella mansdagen firas i olika länder den 19 november, även om den oftast smyger ganska obemärkt förbi i Sverige. Slut citat.

Nej, varken denna dag eller internationella kvinnodagen, kanelbullens dag eller den uppsjö av dagar av alla slag fyller någon funktion längre.

Det har blivit inflation av nya dagar som ska äras eller uppmärksammas, ofta i köphandelns namn.

Detta är inget nytt fenomen, för länge sedan var almanackorna fyllda av helgondagar. Det blev snart fria dagar då helgon skulle firas med olika tillbehör och symboler.


Bort med kvinnodagen o mansdagen och alla andra onödiga dagar av skilda slag som uppkommit de senaste decennierna. Allt är onödigt.

Men låt namnsdagar vara kvar. Dårskapen med att sätta ut nationaldag istället för att låta svenska flaggans dag vara kvar är en idioti. Vi firar knappast denna dag i massinvandringens tid och har ingen befrielsedag att fira som t.ex. våra grannländer har.

Att vi skulle få nationaldagen till helgdag har enbart fått till resultat att vi fått mindre lediga dagar över tid. När denna dag infaller på lördag eller söndag blir den borta. Och för att göra detta möjligt med att införa dagen som helgdag slopades en fastställd fri måndag, annandag pingst.

En viktig dag i kristendomen. Men få kan något om kristen tro idag sedan undervisningen i skolorna togs bort o all religion läggs under ett ämne utan åtskillnad. Därför vet få under 60 år idag var kristendom är eller vad de kristna högtiderna innebär.

Istället ser man kristendom som förtryck och farlig för samhället och många föräldrar arbetar aktivt för att deras barn inte ska lära sig något om kristendom.

Men för oss troende är detta inget konstigt, sista tiden är detta, något som ska ske enligt bibeln, få troende ska finnas kvar och motståndet i samhället mot tron ska öka hela tiden.