Google

Translate blog

torsdag 19 februari 2015

UFO-hysterien under 1950-talet försvinner i historiens dimmor. Inget bevis i alla rapporter om UFO-besök.


Vi som var unga på 1960-talet kommer ihåg hur mycket det fanns att läsa om 1950-talets Ufo-rapporter och hur vi trodde att USA hemlighöll fakta. Många av oss blev Sf-fans och läste science fiction som  om det var sanning. UFO-besök var vi många som trodde på. Det upprättades rapporter vilka av någon anledning hemligstämplades. Myndigheterna trodde antagligen att mycket av rapporterna speglade hemliga sovjetiska farkoster och kommunistskräcken florerade. I Sverige uppstod organisation UFO SVERIGE.

Citat: 1950-talet var verkligen paranoians årtionde, vilket inte är så märkligt när CIA drogade befolkningen utan deras vetskap. Plötsligt var det inte så orimligt att huskatten i själva verket var en kommunistspion, eller att mordiska marsianer skulle invadera jorden. Över hela USA skådade vanliga och “helt opåverkade” vanliga människor flygande tefat i olika former och färger. Slut citat.

För några år sedan släppte Storbritannien sina tidigare hemliga arkivs rapporter om UFO. Inget visade sig finnas av intresse här för UFO-fantaster.

USA släpper  sina handlingar och inget verkar finnas här heller som bekräftar UFO-besök.


Citat: USA:s försvarsmakt har släppt 130 000 tidigare hemligstämplade sidor om ufo-iakttagelser. Det är material insamlat under åren 1940 till 1969 som nu är tillgängligt, uppger CNN.--- – Det har alltid varit en aura kring ufo som skumt och förknippat med science fiction. Men om man studerar dokumenten ser man att det ligger betydligt mer bakom, säger John Greenewald till CNN. Slut citat:

Inga kommentarer: