Google

Translate blog

onsdag 18 mars 2015

I Landskrona likt många andra platser anordnas spökvandringar. Fråga till ansvariga på Citadellet som var i tjänst 1981.


I Landskrona och bland annat på Citadellet har det anordnats spökvandringar till nöje för de som medföljt.  Samma vandringar görs på många platser i Sverige.

Själv har jag på Citadellet upplevt ett fenomen sommaren 1981. Jag påtalade detta för en  guide i början av 2000-talet men det jag sa visades inget intresse och det jag frågade kunde denna inte svara på.

Jag skulle därför velat veta om någon som arbetade under sommaren - hösten 1981 som turistguide vet följande.

Då till skillnad mot tjugo år senare var fängelsehålan upptänd med el-ljus och man kunde gå in och se sig omkring själv som turist. Detta var inte fallet i början 2000-talet då var hålan ner släkt och enbart guidad med guide med ficklampa.

1981 kunde man själv gå in, vi var två och jag  tänkte  hur det kändes att ligga som fånge i de få inhuggna stenbäddarna  runt hålan invändigt. Men när vi gick ut genom den konkava gång som ledde in i hålan började inifrån hålan höras ett sorl av röste o i detta sorl ett i panik ropande på hjälp. Vi gick inte in igen.

Min fråga till citadellets turistguider eller ansvariga sommaren 1981 är följande var det något mystiskt vi hörde eller hade ni högtalare  i hålan för att ge sken av hur det kunde låta från hålan när den användes? Ingen kunde svara på detta i början av 2000 talet av de som då var i tjänst vid mitt andra besök.

 

Inga kommentarer: