Google

Translate blog

söndag 26 april 2015

Sidenklädsel på begravda vikingar i Valsgärde. Allt i graven togs med i andlig form av den avlidne andligt in i nästa verklighet.


Citat: De döda var klädda i sidendräkter när de begravdes i båtgravarna i Valsgärde norr om Uppsala. Nu ska forskare rekonstruera dräkterna och ta reda på mer om människorna som begravdes i dem. Slut citat.


Vikingarna var i många fall världsvana och handlade med länder långt från Norden. Här visas att de även handlade med siden.


Att de begravde personer i detta material visar att den som ägde detta plagg sågs som ägare även i nästa liv och därför fick plagget med sig i graven.


Det är egentligen inte konstigare än att det i Faraogravar fylldes med guld och andra ting. Idén var densamma personen skulle få med sig sina ägodelar som skulle visa dennes status i nästa liv.

 
Detta är min tolkning av de sidenklädda i vikingagravarna i Valsgärde. Vi får se vad arkeologerna tolkar det som.

 
Sedan är missuppfattningen i alla fall att människor tror att med detta menades att den döde vaknade i graven och tog sakerna med sig in i nästa liv i undergården (var nu denna nedgång eller uppgång skulle finnas) mig veterligen har ingen sådan riktning märkts ut i någon grav.

 
Nej, vad som menades var att i nästa liv fick den döde med sig det som fanns i graven i andlig form likt denne själv blev en ande och kunde förflytta sig in i det andliga riket vilket enligt de flesta religioner finns osynligt men närvarande här eller i en dimension nära vår verklighet.

Inga kommentarer: