Google

Translate blog

fredag 2 januari 2015

Inget förändras över tid. Människans tortyrintresse finns, är kanske ett behov även psykologer delar av intresse.


Förödmjukning, mobbing och tortyr för nöjes skull dolt under täckmantels behov är och har alltid varit vanligt.

Alla konstiga avrättningsmetoder som skulle dra ut på tiden för att skrämma befolkningen och som sågs som nöje har vi alla läst om. Stegling, stekning och rådbråkning är några exempel på människors rovdjurstendenser och sadismbehov. Även behovet av att göra narr av en avrättad fanns och finns.

Ett exempel på detta finns i ett nyligen upptäckt fynd.


Citat: De brända benen avslöjar att han tilläts ligga kvar och dö där i elden, men mördarnas förnedring var inte över efter det.

– Man har medvetet stoppat in fyra fårtänder i munnen på honom efter att han dog. Det ser jag som en direkt förnedring, säger Helena Victor. Slut citat.

Även idag torteras det för fulla muggar. Men att psykologer hittar på metoderna är något som inte ger denna yrkesgrupp status direkt. Istället får man intrycket att vissa är mycket själsligt sjuka och då undrar man hur deras eventuella patienter behandlas.


Citat: Över 80 procent av CIA:s förhörsprogram lades ut på psykologernas företag och CIA betalade 80 miljoner dollar för tjänsterna.

Psykologerna rekommenderade metoder såsom skendränkning, slag i ansiktet och skenbegravningar av fångar och rapporten konstaterar att de därigenom bröt mot yrkesetiken. Slut citat.

Det finns som sagt dårar överallt även bland psykologerna.