Google

Translate blog

lördag 3 januari 2015

Likt fas 3 är även flyktingförläggningar guldgruvor att tjäna snabba pengar på.


I alliansens värld finns inga pengar efter 14 år att höja a-kassan. Men däremot obegränsade resurser till att betala de som kan anordna flyktingförläggningar.


Citat: Bert Karlsson, 69, drog in 88 miljoner kronor i år på sina asylboenden.

--- Bert Karlsson säger att hans anläggningar inte går att jämföra med konkurrenternas som han kallar ”rivningshus i Norrland”.

– Vi går långt utanför ramarna. Lördagsgodis är det ingen annan än vi som har. Vi tar dem på cirkus och trav och gör aktiviteter.

--- Bert Karlsson har planer på att öppna ytterligare 17 asylboenden, skriver DI. Slut citat.

Nog är det idag kanske till och med mer lönsamt med detta än skivbolaget Bert Karlsson har.  Inte gör han detta av välgörenhet eller skulle gjort detta om det inte fanns stora pengar i dessa affärer.

En fråga är om det i något annat land är lika lönsamt för driftiga företagare att tjäna pengar på Fredrik Reinfeldts öppna hjärtan i flyktingfrågan. Ingen hänsyn till om det finns arbeten för alla. Utan enbart in med alla som önskar och sedan kan driftiga företagare tjäna pengar på denna handel.

En undran är varför Bert Karlsson inte har gjort en affär av fas 3? Varför han inte öppnat några stora anläggningar där fas 3 deltagare kan sitta eller arbeta av tiden? Många har tjänat och tjänar stora pengar på dessa olyckliga själar.

Svaret är troligen att flyktingbostäder ger betydligt större vinster än fas 3.

Fas 3 är för de som inte har kapital nog att köpa in stora anläggningar för flyktingmottagning, utan istället får nöja sig med att hyra någon kasern om de vill tjäna stora pengar på förvaring av fas 3are.