Google

Translate blog

tisdag 10 februari 2015

Doggerland Nordeuropas Atlantis. Existerade ung mellan 18000-7000 år sedan


Det har funnits landområden stora som små där människor en gång levt men som numera är havsområden. Ett av dessa var Doggerland mellan England och  Europas fastland.


Citat: Att Doggerland sjönk ned i havet hade naturliga orsaker. Istiden tog slut på grund av förändringar i jordens bana runt solen. Därför smälte glaciärer, det uppvärmda vattnet tog större plats och människorna fick se sina bästa jaktmarker försvinna. Slut citat.

Under tusentals år var detta område ett stort område där jakt och fiske var födan och många människors plats att leva på.
 

Citat: historien om det försvunna landet börjar med isen som drar sig tillbaka. För 18000 år sedan låg haven runt Nordeuropa cirka 122 meter lägre än i dag. Storbritannien var inte en samling öar utan ett obebott hörn av Europa, och mellan det hörnet och resten av kontinenten låg det frusen tundra. När världen blev varmare, och isen drog sig tillbaka, satte hjortar, uroxar och vildsvin kursen norrut och västerut.--- Doggerland har bebotts av ett stort antal stenåldersfolk, tills de flera tusen år senare tvingades bort av det ständigt stigande havet. Slut citat