Google

Translate blog

tisdag 17 mars 2015

Patomskiykratern ett mysterium i Sibirien.


Inte att förväxla med den stora meteoritsmällen över Tunguska 1908.

Utan här en händelse som kan ha skett flera hundra år tidigare. Alternativt ungefär samtidigt.


Citat: 1949 var geologen Vadim Kolpakov ute på en expedition i Sibirien. Av den lokala befolkningen fick han höra märkliga historier. De pratade om en ondskefull plats i djupet av skogen.--- Ingen har ännu kunnat förstå hur kratern har skapats--- Något som gör mysteriet ännu mer mystiskt är att träden omkring kratern växer onormalt fort. De tycks ha påverkats på samma sätt som träden som växer runtom Tjernobyl. En annan mystisk sak är att kratern inte är fast utan förändrar form med tiden. De som studerar kratern säger också att det finns något begravt under den med hög järnmagnetisk nivå. Slut citat.

Teorier finns om att det finns ett UFO under denna ca 25 våningars höga krater av stenfragment och en konstig kon på toppen.

Det finns bland annat denna youtube film från kratern att se på nätet.


Jag brukar ju själv vilja ge en teori på vad jag tror men det är svårt i detta fall. Tunguskakatastrofen 1908 är lättare att förstå än detta är. Kan liknande men mindre stenfragmenthögar finnas under terrängen här?

Är det skogen som lurar betraktaren till att tro att det är en unik stenhög? Finns dessa fragmentformationer överallt i området men dolda av mossa och mull och i mindre format runt omkring och vilka kan förklaras av tidiga geologiska händelser?

Jag skulle vilja göra det. Men samtidigt påstås det av vissa att denna formation är högst 100-500 år.

Jag vill ändå påstå detta att det finns mycket av denna slags stenfragment efter geologiska händelser under terrängen. Ser man på första bilden varifrån citatet är taget (följ dettas länk)  kan man skymta sten mellan träden anser jag.

Hur man då förklarar att Patomskiykraterna inte är äldre än 100-500 år misttänker jag beror på att man ser ett  samband med Tunguskakatastrofen 1908. Något mindre fragment från Tunguskameteoren slog ner här och bildade kratern.